Zenden håper på spilletid

En fullt ut restituert Bolo Zenden håper på mye spilletid fremover, etter en god kamp mot Crewe. Liverpool troner øverst hos statistikerne. Barragan og Spania sendte Portugal ut av EM.

Boudewijn Zenden viste i lørdagens kamp mot Crewe at han akter å kjempe om en plass på Liverpools sentrale midtbane i den kommende sesongen. Nederlenderen viste en gang for alle at han endelig er helt restituert etter den alvorlige kneskaden han pådro seg i november.

- Det var en alvorlig skade som holdt meg ute lenge. Det er en skade som normalt sett leges helt, men du må ta tiden til hjelp. Derfor har det vært en frustrerende tid for meg. Heldigvis har jeg vært involvert med laget i tiden mens jeg gikk skadet, ettersom jeg gjorde mesteparten av rehabiliteringen min på Melwood. Nå trenger jeg å spille kamper frem mot seriestart, for å få tilbake rytmen og selvtilliten, konkluderte Zenden etter kampen mot Crewe.

- Jeg var fornøyd med den timen jeg spilte mot Crewe. Etter syv måneder på sidelinja er det bare naturlig at du ønsker å spille mest mulig. Men jeg visste at manageren kom til å gjøre mange bytter.

- Jeg var godt fornøyd med å spille så lenge som jeg gjorde på lørdag. Jeg visste at alle ville få spille omtrent en omgang hver, så jeg var glad for at manageren ba meg om å spille litt lenger enn det. Etter å ha vært så lenge ute trenger jeg å spille så mye som mulig for å komme i form igjen. Nå er jeg bare glad for å være tilbake i spill, og jeg ser frem til å benytte treningskampene til å komme opp på det nivået jeg burde være på. Jeg føler meg fin, og er på oppløpssiden når det gjelder restitusjonen. Trening hjelper, men det er ikke noe som kan måle seg med å spille kamper. Kampene som skal spilles under treningsleiren i Sveits blir viktige for meg nå, men jeg tar en kamp av gangen.

- Av og til har det vært hardt å se lagkameratene ha det moro på trening, mens jeg måtte gjennomføre mitt eget treningsprogram for å komme tilbake.

- Nå ser jeg fram til Community Shield-kampen om tre uker, der vi skal møte en av mine gamle klubber, Chelsea. Det blir viktig for meg å få spilletid i de neste tre treningskampene nå, ettersom vi også har en kvalifiseringskamp til Champions League å tenke på bare fire dager før Chelsea-kampen. Jeg ønsker å være involvert i begge disse.

Benitez benyttet nederlenderen på den sentrale midtbanen på lørdag, og manageren uttalte nylig at han også ser for seg at dette blir Bolos posisjon denne sesongen. Som en direkte erstatter for Dietmar Hamann. Dermed må han kjempe med karer som Steven Gerrard, Xabi Alonso og Momo Sissoko om spilletid.

- Selvsagt er det hard konkurranse om plassene på laget, men slik er det i Liverpool. Det er derfor vi kommer til å kjempe om ligatittelen denne sesongen. Med kvalitetsspillere i alle lagdeler er du i stand til det, uttaler mannen som runder 30 år i neste måned til avisen Guardian.

- Jeg blir brukt i en sentral midtbanerolle nå, noe jeg er vant med fra tiden min i Middlesbrough. Det er perfekt for meg. Jeg vet hva som må til for å spille i en slik posisjon, men jeg vet også at konkurransen om en plass på laget blir hard. Men vi spiller mange kamper, så jeg vil stå på og forhåpentligvis får alle sammen nok kamper i løpet av sesongen.

- Vi forbedret oss mye i fjor, og i hvilken som helst annen serie ville vi trolig vunnet ligatittelen. Men vi endte opp ett poeng bak Manchester United og noen poeng bak Chelsea. Hvert år ønsker vi å forbedre oss, så vi kommer til å forsøke igjen i sesongen som kommer, legger han til.

- For meg er ligatittelen en realistisk målsetting. Vi må satse på å få en god start på sesongen, og beholde rytmen. Vi må legge press på klubbene som endte foran oss på tabellen ved forrige korsvei. Vi ønsker oss trofeer. I fjor vant vi FA-cupen, og vi ivrer nå selvsagt etter å vinne ligaen ettersom det er så lenge siden sist denne klubben gjorde det. Det er dette vi fokuserer på, men vi vet det er flere lag med samme målsetting. Vi vil imidlertid konsentrere oss helt og holdent om oss selv.

Fortsatt verdens beste lag
Liverpool er fremdeles verdens beste klubblag. I hvert fall ifølge Foreningen for fotballstatistikk (IFFHS). Foreningen har kommet med sin årlige kåring av verdens beste klubblag. Som i fjor er Liverpool best. I 2005 delte Liverpool og Inter tittelen. Denne gang er Liverpool alene i tet. Inter fra Milano må nøye seg med 2. plass. Barcelona er rangert som nummer tre.

IFFHS-kåringen:
1) Liverpool, England 323 poeng
2) Inter, Italia 305
3) Barcelona, Spania 286
4) Sevilla, Spania 262
5) Roma, Italia 252
6) Internacional Porto Alegre, Brasil 248, Bayern München, Tyskland 248 og Lyon, Frankrike 248,
9) Rapid Bucuresti, Romania 245
10) Milan, Italia 243.

Uavgjort for Barragan
Spania og Antonio Barragan var allerede klar for semifinalen i U19-EM i Polen før den siste gruppespillkampen mot erkerivalen Portugal i går. Kampen mot nabolandet endte 1-1, og det var nok til at Spania sendte portugiserne hodestups ut av mesterskapet.

Barragan spilte igjen hele kampen for Spania, og pådro seg også et gult kort. Portugal tok en tidlig ledelse på straffespark, men Spania utlignet like etter pause. Dermed ble det Skottland, og ikke Portugal, som tok andreplassen i puljen bak spanjolene.

Sluttabellene i gruppespillet ble dermed slik:

Gruppe A
Tsjekkia           6 poeng
Østerrike          6 poeng
Polen               3 poeng
Belgia              3 poeng

Gruppe B
Spania             7 poeng
Skottland         4 poeng
Portugal           3 poeng
Tyrkia              1 poeng

Dette betyr med andre ord at Barragan og hans Spania møter Østerrike i sin semifinale.