Zenden med klokkertro på Kuyt

Boudewijn Zenden er sikker på at landsmannen Dirk Kuyt blir en suksess i Liverpool. Transferdeadline på torsdag - flere spillere på tur ut? Mer penger til Champions League-vinneren.

Boudewijn Zenden spår i dag at landsmann og lagkamerat Dirk Kuyt vil ta Premier League med storm. £9M-mannen gjorde en meget bra figur i sitt første innhopp som Liverpool-spiller, mot West Ham på lørdag. Med litt mer hell ville han også ha kommet på scoringslista. Selv var Kuyt overveldet over responsen han fikk fra tribunen.

- Det var en fantastisk velkomst. Det var kjempeflott å spille på Anfield. Publikum er fantastiske her, og det viktigste var at vi vant kampen. Det var synd jeg ikke gjorde mål, men det er jeg sikker på at vil komme. Jeg tror også at jeg kan utrette mer enn bare å score mål. Jeg vil prøve å jobbe hardt for laget, og også være nest sist på ballen ved noen scoringer, uttaler spissen til Liverpool Daily Post etter debuten.

- Jeg har ikke satt meg selv noe bestemt mål når det gjelder antall scoringer. Det er ikke det viktigste for meg. Det viktigste er å vinne trofeer.

Lagkamerat Zenden tror altså at Kuyt har alt som skal til for å spille fast for et Liverpool-lag som kjemper om titler.

- Folk fikk allerede i helgen se at Kuyt er en spiller med mye energi, og en kar som ikke bare scorer mål, men som også spiller fri sine lagkamerater. Han er så mye mer enn bare en målgjører.

- Han har spilt bare en kamp, men allerede bevist at han er et godt kjøp for oss. Jeg visste at han var en spillertype som ville gjøre det godt i England. Allerede før manageren bestemte seg for å kjøpe Dirk, vurderte jeg han som en spiss som passer inn i spillestilen her.

- Manageren har mange valgmuligheter på topp nå, noe som har vært intensjonen hans hele tiden. Han vet at du trenger 21 toppspillere for å utfordre de beste.

Dirk Kuyt har nå forøvrig sluttet seg til den nederlandske landslagstroppen som skal ut i EM-kvalifiseringskamper mot Luxemburg på lørdag og Hviterussland onsdag i neste uke, etter at han i går kveld ble hedret som "Årets spiller" i Nederland.

Transferdeadline på torsdag
Liverpool Daily Post tror ikke at Rafael Benitez kommer til å gjøre flere spillerkjøp før transfervinduet stenger torsdag, men tar samtidig forbehold om at det kan skje noe i så henseende om spillere skulle bli solgt.

Daily Post skriver også at Preston North End håper å fullføre en overgang for Neil Mellor mot å betale Liverpool £500 000, mens spanske Getafe nå skal føye seg inn i rekken av klubber som vurderer Florent Sinama-Pongolle. Fra før har Osasuna og Lyon vist interesse for den unge, franske spissen. PSV Eindhoven skal fortsatt snuse rundt høyreback Jan Kromkamp.

Mer å hente i Champions League
En rapport hevder at Champions League-vinneren kan tjene så mye som £68M i tillegg til prispengene og billettpengene denne sesongen. Rapporten, som er utarbeidet etter oppdrag fra Champions League-sponsor Mastercard, viser at laget som står igjen som vinner i Aten 23. mai vil få disse tilleggsinntektene i form av økte sponsormidler, ekstra TV-inntekter, høyere tilskuertall og økte verdier på spillerne i troppen.