Zenden mot gamle kjente

Boudewijn Zenden kan få gjensyn med gamle kjente på Riverside i morgen. Lang skadeliste for Boro. Rafa har lagt slagplanen. Gerrard i avstemning. Ny landskamp for Highdale.

Når Liverpool og Middlesbrough løper ut på Riverside i morgen ettermiddag er det 129. gang de to klubbene møtes i ligasammenheng. Før kampen ligger Liverpool på 9.plass med 17 poeng, mens Boro følger tre poeng bak på 13.plass.

For Boudewijn Zenden betyr morgendagens kamp et gjensyn med gamle lagkamerater – om han får spilletid da. Nederlenderen spilte 88 kamper for Middlesbrough før han gikk på free transfer til Liverpool.

Lang skadeliste for Boro
Stewart Downing, Andrew Taylor og Lee Cattermole måtte alle melde avbud til landslagsoppdrag denne uken, og trioen vil gjennomgå tester for å se om de er i stand til å spille for Middlesbrough i morgen. Tony McMahon og Mark Viduka har begge brukket nesen, og vil trolig ikke spille. Også Stuart Parnaby er usikker grunnet en tåskade.

Hjemmelaget vil imidlertid trolig ha spillere som Julio Arca, Chris Riggott, Malcolm Christie og Ugo Ehiogu tilbake etter skader. Kvartetten spilte i en treningskamp for klubbens reservelag på tirsdag.

- På tide å jobbe, ikke å snakke
Dette var den klare beskjeden fra Rafael Benitez på dagens pressekonferanse på Melwood, før møtet med Middlesbrough. Liverpool-manageren har brukt uken til å analysere hva som gikk galt på Emirates Stadium, og finne ut hvilken strategi han skal benytte seg av når laget besøker nordøst-England i morgen.

Lokalavisen Liverpool Echo tipper at Daniel Agger og Craig Bellamy returnerer til startoppstillingen, og Chris Bascombe tipper også at Steven Gerrard vil starte på den sentrale midtbanen.

- Vi har sett kampen mot Arsenal om igjen på video, og vi spilte bra i 41 minutter, frem til Arsenal gjorde mål. Vi burde ha reagert bedre på dette, men Arsenal viste sine kvaliteter. Jeg har fortsatt tro på laget og spillerne, sier Bentiez til Echo.

- Jeg vet vi har mer kvalitet i troppen enn før, og jeg har noen tanker om hva vi må gjøre nå. Det er åpenbart at vi må gjøre flere mål og ta flere poeng på bortebane. Jeg vet det blir vanskelig å vinne ligatittelen nå, men vi får prøve å spille oss inn blant de fire beste først, og se hva vi kan gjøre deretter. Vi er ikke så mange poeng bak Arsenal, og ting kan endre seg.

- Nå konsentrerer vi oss om de tre neste poengene vi kan vinne. Vi vet vi er kapable til å vinne mange kamper. Vi må huske på hvordan vi reagerte på tapet mot Manchester United, da vi deretter vant fem kamper på rad.

Populær Gerrard
Liverpool-kaptein Steven Gerrard har en sjanse til å bli kronet til den mest populære fotballspilleren i verden. Midtbanespilleren er en av tre engelskmenn blant de 30 nominerte til denne tittelen i en avstemning i regi av ”The International Federation of Football History and Statistics”. David Beckham og Frank Lampard er de andre to.

Andre nominerte fra Premier League er: Cristiano Ronaldo, Michael Ballack, Didier Drogba, Ryan Giggs og Thierry Henry.

Vinneren av avstemningen vil bli offentliggjort på ”The World Football Gala” 8.januar. Du kan avgi din stemme her.

Nytt landslagsoppdrag for Highdale
Liverpools unge stjerneskudd Sean Highdale er igjen uttatt til landslagsoppdrag for England U16. Denne gangen er det Victory Shield-kampen mot Skottland U16 i York den 8.desember det gjelder. Highdale er en av 18 spillere som Kenny Swain har tatt ut til kampen.

England er to poeng bak nettopp Skottland på Victory Shield-tabellen, så dette er å regne som en ren finale i turneringen.