Zheng hevder sin uskyld

Kinas lagkaptein, Zheng Zhi, mener han ikke gjorde noe galt i situasjonen der Djibril Cissé brakk høyreleggen. TV-bildene viser imidlertid at kineseren sparket franskmannen i standfoten.

Kinas kaptein Zheng Zhi, som sparket Djibril Cissé bak i høyreleggen så begge beina til franskmannen røk tvert av, mener at hans takling var fair. TV-bildene viser klart at Shandong Luneng-forsvarerens noe klønete takling kvalifiserer til frispark, men det var likevel ingen utpreget stygg forseelse.

- Jeg bare benyttet min posisjon og gikk i kroppen på Cissé, men jeg forventet ikke at han skulle bli skadet som følge av dette, uttalte Zheng til nyhetsbyrået Xinhua etter privatlandskampen i St. Etienne som kineserne tapte 3-1.

- Fotballkamper kan få slike utfall som dette noen ganger. Alle profesjonelle spillere kan bli skadet i kamp, sier Zheng, som for øvrig gjorde Kinas mål i kampen på straffespark.

Kinas trener Zhu Guanghu føler med Djibril Cissé etter det som skjedde med Liverpool-spissen, men også han mener at Zheng ikke kan klandres for det som skjedde.

- En av hensiktene med at vi stilte opp i denne oppvarmingskampen mot Frankrike, var at det franske laget skulle få god motstand slik at de kunne prestere bedre i VM. Derfor holdt også våre spillere seg innenfor regelverket gjennom hele kampen, sier han.

Da Cissé pådro seg et identisk benbrudd i venstrebeinet i oktober 2004 tok det et halvt år før han var tilbake i spill igjen.