- Aldri vært bedre trent

Harry Kewell kjemper sin personlige kamp om å bli klar til finalen mot Milan i Aten. Liverpool ranket på pallen. Kan sikre seg £15.5M i prispenger i Champions League.

Harry klar for generalprøve
Harry Kewell spilte noen få minutter som innbytter i siste kamp mot Portsmouth, men australieren har også vært involvert i interne kamper på Melwood ved siden av harde treningsøkter de siste ukene.  Liverpools nr.7 sier at han aldri har vært bedre trent enn han er nå, men at han trenger kamper.  Det er ventet at Rafael Benitez vil gi playmakeren mer spilletid mot Charlton på søndag, kanskje også å bruke ham fra start, og dermed gi ham en sjanse til å spille seg inn på finalelaget i Aten.

- Jeg har arbeidet hardt de siste åtte ukene, forteller Harry Kewell til ESPN.

- Vi gjorde noen tester nylig, og alt gikk bra.  Manageren er fornøyd, assisterende manager er tilfreds, og de fysiske trenerne er glade, slik at nå er det i praksis opp til manageren om han vil benytte meg.

- Jeg føler meg så nærme hundre prosent som jeg noen gang har gjort i mitt liv.  Det eneste jeg mangler er kamptrening.


Ranket som nr.3
Etter semifinalekampene i Champions League og UEFA-Cupen er Liverpool oppe på 3.plass på rankingen til UEFA som bestemmer seeding ved senere trekninger i bl.a. Champions League.  De røde har denne sesongen passert Inter, Arsenal og Real Madrid, og har nå bare AC Milan og Barcelona foran seg.  Chelsea og Manchester United ligger for øvrig på delt 7.plass.

Steven Gerrard & Co er det laget som i 2006/07 har sanket mest rankingpoeng i Champions League, foran Chelsea, Manchester United, Milan og Valencia.

Totalt er de røde det laget som er på 3.plass hvis en regner opp årets sesong, da finalistene i den nye og omfattende UEFA-Cupen Espanyol og Sevilla har sikret seg noen flere poeng.


Kan sikre seg £15,5M
Et raskt overslag viser at Liverpool ender opp på om lag £13,5M eller £15,5M i rene prispenger i årets Champions League, avhengig av om man vinner finalen i Aten eller ikke.

I euro får lagene 2 millioner for å være med i gruppespillet 400.000 for hver kamp og 600.000 for seier og 300.000 for uavgjort.  I tillegg får lagene henholdsvis 2,2M, 2,5M og 3M for å spille i cuprundene fram til finalen. 

Det skulle bli 14,8 millioner euro, eller ca £10,5M.  I finalen får vinneren 7 millioner euro mot 4 millioner til taperen.  Totalt skulle Liverpool dermed sitte igjen med om lag £15,5M  eller £13,5;, avhengig av seier eller tap.

Vi understreker at dette kun dreier seg om prispenger i Champions League, og at TV-penger, bonuser fra sponsorer, suvenirer etc. vil gjøre at inntektene i praksis vil være langt høyere.