- Babel kan bli en sensasjon

Dirk Kuyt mener at landsmannen Ryan Babel har kapasitet til å ta Premier League med storm, bare man gir unggutten litt mer tid.

Ryan Babel kom til Liverpool med en prislapp på £11M i sommer, og totalt ni kamper fra start så langt i 2007/08 vitner om at 20-åringen har slitt noe med å etablere seg på Anfield. Landsmann og romkamerat Dirk Kuyt mener imidlertid at Babel har det som skal til. Rafael Benitez legger til at Ryan må bli mer stabil og arbeide med sin innstilling, men at han har alle fysiske forutsetninger for å lykkes. Unggutten selv håper han ender opp med regelmessig spill på førstelaget, og da helst framme i angrepet.

- Jeg tror Ryan kan bli en sensasjon i Premier League, sier Kuyt til Liverpool Echo.

- Han har mye talent og gode kvaliteter, og jeg tror folk av og til glemmer hvor ung han fortsatt er. Premier League er en av de beste ligaene i verden og den er også veldig fysisk, slik at det er normalt at Ryan vil trenge noe tid før han kan få vist sitt beste.

- Han blir imidlertid bedre og sterkere for hver kamp og for hver treningsøkt. Dette er på et nytt nivå, men jeg er sikker på at han snart er på det nivået.

Dette er tanker som manager Rafael Benitez også kan underskrive på.

- Han kan bli bedre fordi han har potensial, sier manageren om sin nyervervelse.

- Han har spilt virkelig bra i noen kamper, men jeg mener han kan bli mer stabil. I Nederland er spillet saktere enn her, slik at du i England hele tiden må være klar til å være involvert.

- Det kan være at Ryan vil ende opp med å spille i angrepet, siden han liker å spille der og har kvaliteter til å gjøre det, selv om han også kan dekke andre posisjoner.

Det siste er ikke minst hovedpersonen selv enig i.

- Manageren har rett, slår unggutten fast. - Jeg er definitivt ikke på det nivået som jeg har kapasitet til, men jeg lærer hele tiden og forhåpentligvis kan jeg vise mitt rette jeg om kort tid.

- De siste par ukene har definitivt gitt mer selvtillit og hjelper meg til å jobbe hardt hver dag. Sjefen vet at jeg foretrekker å spille på topp, siden jeg har spilt der gjennom hele min karriere.

- Forhåpentligvis ender jeg opp som en angriper, men nå må jeg bare konsentrere meg om å få mest mulig spilletid og suge til meg erfaring.

- Det sier seg selv at jeg ønsker å hjelpe andre spillere og det er spesielt viktig at jeg støtter Ryan som også er fra Nederland, fortsetter Dirk Kuyt.

- Det kan dreie seg om bare små ting, men det er bra for ham å ha noen rundt seg som har opplevd det samme som han gjør nå. Vi deler rom sammen og jeg tror er fint for ham å han en kan snakke sitt eget språk sammen med. Det var det samme da jeg kom til Liverpool, siden jeg hadde Bolo Zenden her til å hjelpe meg.

- Forhåpentligvis kan det bidra til at han etablerer seg, fordi jeg er overbevist om at han kan utvikle seg til å bli en meget god spiller for Liverpool.