- Bare halve jobben er gjort

Trener John Owens poengterer at halve jobben gjenstår etter at juniorene vant den første semifinalen mot Newcastle. Hansen har Carra som kandidat til ”Årets spiller”.

Trener John Owens er en glad mann etter at Liverpools juniorer sikret seg et utmerket utgangspunkt foran den andre semifinalen i FA Youth Cup, ved å vinne den første kampen i Newcastle 4-2 på lørdag. Men samtidig advarer han sine disipler mot å tro at jobben er gjort etter det flotte resultatet på St James Park.

Liverpool er som kjent regjerende mestere i juniorcupen, og har nå altså en ypperlig mulighet til å nå sin andre finale på to år. Liverpool er etter tomålsseieren i helgen klare favoritter til å nå finalen, der de enten vil møte Arsenal eller Manchester United. Disse to lagene spiller sin første kamp på Emirates Stadium i morgen kveld.

To mål fra Ryan Flynn, samt ett hver seg fra Charlie Barnett og Craig Lindfield ga Liverpool føringen foran returen på Anfield mandag om en uke. Newcastles to reduseringer var imidlertid nok til at ”skjærene” fortsatt har et lite håp om å slå tilbake på Merseyside.

- Det er en bonus for oss å gå til den siste semifinalen med en tomålsledelse, men vi tar ingenting for gitt. Vi skal gjøre alt som står i vår makt for å nå en ny finale, sier Owens til Liverpool Daily Post.

- Vi startet kampen på lørdag virkelig bra. I noen av kampene tidligere i turneringen har vi åpnet litt svakt, men denne gangen kom vi tidlig i gang med pasningsspillet vårt. Vi klarte imidlertid ikke å få noe tidlig mål, noe som kan være til bekymring når du dominerer spillemessig. Heldigvis fikk vi uttelling etter hvert, og guttene leverte en godt gjennomført kamp.

- Vi er fornøyd med at vi vant kampen, men ettersom vi en stund ledete 3-0 var det litt skuffende at vi ble hentet inn til 4-2. Men vi må være fornøyde foran returen, når vi slår Newcastle 4-2 på deres egen bane. Nå må vi sørge for at det ikke sniker seg inn en følelse av at finaleplassen allerede er sikret. Vi må se på den andre kampen som en egen kamp. Det er en annerledes situasjon. Vi har en tomålsledelse. Bortemål teller ikke, så vi må være forsiktige.

Newcastles akademi-manager, Joe Joyce, innrømmer at hans lag står foran en tøff oppgave på Anfield, men sier at ingenting er avgjort ennå.

- Det blir viktig å få den første scoringen på Anfield. Klarer vi det, kan alt skje. Men Liverpool er utvilsomt favoritter nå.

Liverpool U18 spiller sin neste ligakamp mot Sheffield Wednesday hjemme på akademiet kommende lørdag. Dette er altså bare to dager før cupreturen mot Newcastle på Anfield. De fleste av spillerne som aktuelle for returen mot Newcastle vil imidlertid ikke spille mot Sheffield Wednesday.

- Vi vil benytte spillere som ikke har fått så mye spilletid denne sesongen på lørdag. Enkelte vil hevde at vi burde benytte vårt beste lag i alle kamper, men det er også en reservelagskamp denne uken, og flere juniorspillere vil være med i troppen til den. Vi ønsker at alle skal være så friske og opplagte som mulig foran returen mot Newcastle, avslutter Owens.

Også akademisjef Steve Heighway advarer juniorene mot å tro at de er i finalen allerede.

- Jeg har vært med så lenge at jeg vet vi ikke skal begynne å tenke på finalen ennå. Nå må vi bare jobbe for å få guttene klare til returen, sier han til liverpoolfc.tv.

- Returen vil bli en vanskelig test for guttene. Å gå til en slik kamp med en ledelse kan være en tøff mental test. Du vet liksom ikke om du skal legge deg bakpå eller angripe.

Heighway innrømmer imidlertid at de røde reiste hjem fra nordøst med et bedre resultatet enn han ventet på forhånd.

- Det er meget bra å gjøre fire mål på bortebane, og det var bedre enn vi hadde håpet på. Vi hadde tatt til takke med en ettmålsseier før kampen, så det var et bra resultat.

- Newcastle benyttet en meget direkte spillestil, hvor de slo langt opp til sin store spiss med førstelagserfaring. Det gjorde oppgaven vanskelig, men det var en god erfaring å ta med seg for våre gutter, som ikke er de største av vekst.

- Det var en god kamp å se på. Vi sa ved pause at det ville være fint om vi beholdt tomålsledelsen vår, men vi gjorde det vel mer interessant enn vi trodde da. Det var litt nerver med i bildet mot slutten.

Hansen mener Carra er kandidat til ”Årets spiller”
Liverpool-legenden Alan Hansen mener at Jamie Carrgher må være en av kandidatene til ”Årets spiller” i Premier League. I forkant av at spillerne selv skal kåre sin ”Årets spiller”, ramser den tidligere stopperkjempen opp sine fremste kandidater. I tillegg til Carragher, mener han Chelseas Didier Drogba og Michael Essien, samt Manchester Uniteds Gary Neville og Cristiano Ronaldo er de fremste kandidatene til tittelen.

- Tidlig i sesongen leverte Jamie Carragher et par svake kamper, og han begynte å tvile på sin egen form. Men i de siste kampene mot Manchester United og Barcelona har han vært dominerende, og han er en mann på toppen av sin karriere, skriver Hansen i sin spalte i Daily Telegraph.

- Carragher har blomstret fordi han utnytter sine beste egenskaper til fulle. Han er ikke den raskeste forsvarsspilleren i Premier League, ei heller er han den beste med ballen. Men når det kommer til plasseringsevne, taklingsstyrke og luftstyrke er han av og til i en klasse for seg selv, skryter Hansen.