- Chelsea var best

José Mourinho overgikk seg selv i å vise manglende sportsånd da hans lag for tredje året på rad ble slått ut i en semifinale av Liverpool. – Dette var hva jeg kom for, sier Dirk Kuyt.

I en uke hvor han klaget på det meste, presterte José Mourinho å si etter kampen at hans lag var det eneste som ønsket å vinne i ekstraomgangene.  Et hukommelsestap må ha gjort at han ikke lenger erindret at Dirk Kuyt var igjennom to ganger i 1.omgang av de nevte ekstraomgangene.  ”The special one” slo uansett fast at det beste laget tapte.

- Dette er et øyeblikk hvor alle må være sterke, sa Mourinho om sin egen klubb.  – Mine spillere har mye å være stolte av.

- Vi var det beste laget i dag, til tross for at vi møtte et lag som kun konsentrerer seg om Champions League.

- I ekstraomgangene var vi det eneste laget som prøvde å vinne, men slik kan fotball være og straffekonkurranse er en del av spillet.

- Jeg har hele tiden respektert Liverpool i hva jeg har sagt.  Jeg behøver ikke å si noe mer, og i dag synes jeg Chelsea var best.

Dirk Kuyt og de andre spillerne vil sikkert glise godt over nye sure oppstøt fra Londons vestkant.  Nederlenderen hadde tre store sjanser tidligere i kampen, som enten ble misset, headet i tverrliggeren eller annullert for offside, men ble likevel en matchvinner da han satte inn det avgjørende straffesparket.

- Det er fantastisk for oss å ha kommet til en finale i Champions League.  Det finnes ingen større kamp i europeisk klubbfotball og å få være med på det i min første sesong her er fantastisk.

- Vi følte at vi fortjente det etter 90 minutter og ekstraomganger.  Vi var veldig sterke og det var en herlig følelse å se den siste straffen gå inn.

- Vi hadde sjansene.  Jeg traff stolpen og fikk et mål annullert, men vi nådde målet til slutt og Pepe Reina var sensasjonell i straffekonkurransen.

- Du kommer til klubber som Liverpool for å oppleve slike kvelder.  Vi ønsket å gjøre det for våre fansen, siden de støttet oss på en fantastisk måte.

- Vi har slått noen sterke lag på vei til finalen, lag som Barcelona, PSV og nå Chelsea.  Nå får vi bare vente å se hvem vi skal møte i finalen, enten det er Manchester United eller AC Milan.  To engelske klubber i en slik finale vil være historisk.

- Nå må vi starte forberedelsene til finalen, fordi vi ønsker å vinne den.