- Det var den beste tiden i mitt liv

Markus Babbel mimrer fra tiden i Liverpool, og ønsker å vende tilbake til Anfield som trener en gang i fremtiden.

Han vil alltid huskes som en av de defensive stålbjelkene i det fantastiske Liverpool-laget som vant hele fem trofeer i løpet av et drøyt halvår i 2001, noe som inkluderte UEFA Cup og UEFA Super Cup. Etter fjorårets sesong, hvor Babbel hjalp Stuttgart til å vinne ligagull i Die Bundesliga, ble han tilbudet en rolle som assistenttrener, ettersom han bestemte seg for å legge skoa på hylla.

Nå akter Markus Babbel bruke den muligheten til å en gang i fremtiden kunne komme tilbake til klubben han elsker mest av alle, nemlig Liverpool. Stuttgart dro til Glasgow for å spille mot Rangers i Champions League, og da fikk Markus Babbel et gledelig gjensyn med tidligere lagkamerat og kaptein Gary McAllister.

Til tross for at Babbels Liverpool-karriere ble innskrenket som følge av Guillain-Barré-syndromet, hvilket tømmer kroppen for krefter, vil han aldri glemme de fantastiske minnene fra Treble-sesongen 2001, inkludert den briljante UEFA Cup-seieren over Alavés, hvor Markus Babbel scoret det første målet etter allerede fire minutter.

- Det var den beste tiden i mitt liv. Jeg spilte for en av de aller største klubbene i Europa sammen med spillere som Gary McAllister, som i mine øyne er en legende grunnet hans karakter og lederstil. Vi vant fem trofeer sammen. Det var en fantastisk tid, men det eneste triste for meg var at jeg ble veldig syk og kom aldri tilbake i samme form som tidligere. Jeg var litt uheldig, men den sesongen vil jeg aldri glemme, forteller den sindige og oppofrende tyskeren.

Som selvutnevnt livstidssupporter av Liverpool, holder Babbel et godt øye med utviklingene og det som skjer rundt og i hans tidligere klubb. Tyskeren er nå sikker på at Rafael Benítez endelig har en tropp som kan vinne både ligatittelen og Champions League.

- Dette er den første sesongen hvor de har mulighet til å gå til topps i både Premier League og Champions League. De har en veldig sterk tropp; ikke bare elleve gode spillere, men 25 virkelig gode spillere. Dersom de har litt flaks med tanke på skader, så kan Liverpool slå ethvert lag i verden. De er så sterke i både forsvar, på midtbanen og spesielt i andrep etter at de kjøpte Fernando Torres. Det er en slik type spiss de har manglet i flere år, skryter Babbel.

Det er klinkende klart for Babbel at alle veier leder tilbake til Anfield, og dersom Stuttgart viser seg å avansere til utslagsrunden i Mesterligaen hersker det liten tvil omkring hvem ønskemotstanderen er. Han ser til og med frem til en dag hvor han eventuelt kan bli trener i Liverpool FC.

- Jeg ville likt å trene en klubb i England en gang i fremtiden. Jeg elsker den britiske fotballstilen og spesielt den lidenskapen det er i en stor klubb som Liverpool. Det ville selvsagt vært en drøm å returnere til Liverpool som trener, men det er mye hardt arbeid som må gjøres før det kan skje, avslutter Markus Babbel.