- Dette er drømmejobben

Ian Ayre snakker ut om jobbstillingen han inntrer i. Gerrard tror Liverpool vil bli et fryktet lag. Man City stikker kjepper i hjulene. Heinze ikke til Anfield. Kewell kan bli benket. Hammill scoret.

Ian Ayre er Liverpools nyansettelse i en helt ny avdeling, og jobben som kommersiell direktør er noe som både trengs og er nødvendig for at en klubb som Liverpool skal dra full nytte av det navnet man har skapt gjennom fotballen. Ayre, som ble født i Kirkdale, er livslang Liverpool-supporter, og gleder seg ventelig til å inntre i stilligen som kommersiell direktør for favorittlaget hans.

Jobben i den nevnte rollen innebærer at Ayre må ta av seg alt fra å gå i spissen for klubben i hva alt omkring sponsoravtaler angår, utvide markedsføringen og dermed sikre flere inntekter og i det hele tatt få Liverpools verdensomspennende navn inn i en ny æra med muligheter.

Ayre er tidligere styreformann og daglig leder for Huddersfield Town, og har også tilbrakt tid i Asia hvor han ledet selskapet PACE, som gjorde vei i vellinga for utviklingen av digitale mottakere for Sky og andre leverandører. Han ble valgt foran et dusin andre kanditater til stillingen som Liverpools nye kommersielle direktør.

- Jeg var klar over at det var definitiv interesse fra Liverpool, og de er klubben i mitt hjerte. Det var imidlertid først da jeg møtte Tom Hicks og George Gillett jeg innså hvor stor denne muligheten var for meg. Jeg møtte George i London og Tom i New York, og de er flotte personer. Jeg ble overveldet over hvor lett det var å inngå en avtale med dem. Vanligvis finner man personer som prøver å holde seg litt hevet over andre, men det var overhodet ikke slik med dem, forteller Ayre.

Engelskmannen, som overvar alle Liverpools hjemmekamper forrige sesong, innrømmer at han allerede har oppnådd en av drømmene sine, ettersom han har scoret foran The Kop i en straffekonkurranse i pausen, og nevner blant annet Kevin Keegan, John Toshack, Ian Rush og Kenny Dalglish som sine barndomsfavoritter.

- Det er ingen tvil om at suksessen til Liverpool gjennom sytti- og åttetallet gjorde de til fotballens mest populære merkevare i hele fotballverden. Manchester United har gjort fremskritt på det punktet, en det er viktig å huske på at Liverpool en gang var der de er nå. Liverpool hadde det største navnet og attraksjonen innen fotball, og jeg ser ingen grunn til at vi ikke kan havne på samme nivå igjen, uttaler Ian.

- Alle jeg snakker med assosierer klubben med lidenskap og flott stemning - alle de gode tingene man ønsker - og det vekker minner blant alle kulturer over alle steder i verden. Fotballen er overalt i Asia, folk samles for på nattestid for å se kampene i barer, restauranter eller andre steder. Det sier noe om hvor stor appetitten er, og vi vil ha klart et system, en prosess og et kompaniskap som kan servere det som trengs, avslutter Ian Ayre, som inntrer i stillingen sin den 16. august.

Gerrard mener Liverpool vil bli fryktet
Steven Gerrard kan ikke vente til sesongen begynner, og mener Liverpools rivaler vil bli skremt av laget nå som de har sikret seg Fernando Torres på topp.

- Jeg har fulgt med på hva de øvrige lagene foretar seg på overgangsmarkedet, og alle styrker troppen. Men alle de lagene vil også frykte oss. Jeg vil ikke komme med noen unødvendige forutsigelser om hva som vil skje denne sesongen, men det siste vi trenger å gjøre er å tro vi er bedre enn hva vi er, proklamerer kapteinen.

- Vi har imidlertid de spillerne som trengs for å konkurrere med Manchester United og Chelsea, og dersom alle presterer på topp nivå hver uke kan vi være seriøse utfordrere gjennom hele sesongen. Vi ser ut til å være i rute, og ikke bare for denne sesongen, men for de neste også.

- Da jeg dro på sommerferie mente jeg vi var tre eller fire spillere ifra der vi burde være. Nå har vi det som trengs for å konkurrere med Manchester United og Chelsea, og om vi kan sette inn støtet fra starten kan vi snappe de store titelene foran nesa på dem.

- Foregående sesonger har det vist seg at det er viktig å ha alt klart helt fra starten av. Det er ikke lett å tilpasse seg når man ankommer rett før overgangsfristen går ut, men i år har Rafael Benítez handlet inn spillere i god tid før sesongen starter.

- Jeg liker resultatet av de forretningene vi har gjort i sommer. Vi har fått inn spillere som Voronin, Torres, Babel og Benayoun som umiddelbart styrker laget, og spillere som Lucas Leiva som gir bredde og setter press på de andre om å prestere, skryter Stevie.

Rekordkjøpet Fernando Torres er ventet å spille en større del i kampen mot Auxerre på fredag, og Steven Gerrard ser frem til at spissen skaper kaos og forvirring hos motstandernes forsvar.

- Når vi signerer en spiss sammenligner jeg med forsvarsspillerne til Manchester United og Chelsea, og spør meg selv om vi har signert en spiller som kan gi dem problemer. Jeg gjorde det samme med Fernando Torres, og endte opp med et stort smil om munnen, for jeg tror ingen vil like å spille mot han, avslutter kapteinen.

Chiellini jaktes av Eriksson
Tuttosport melder at Manchester City også viser interesse for Giorgio Chiellini. Oppmerksom på at Liverpools jakt på Chiellini har gjort italieneren usikker, melder den italienske avisa at Italias U21-kaptein også tiltrekker seg interesse fra Sven Göran Eriksson. Juventus skal være beredt på å selge backen sin for £7M.

Manchester City har også tilbudt Michael Johnson ny kontrakt med klubben. Liverpool har vist interesse for den høyprofilerte 19-åringen, men nå viser City at de ikke ønsker å kvitte seg med engelskmannen ved å åpne kontraktsforhandlinger.


- Uaktuelt å selge til Liverpool
Det er en dårlig skjult hemmelighet at Rafael Benítez er lysten på å se Gabriel Heinze i Liverpool-drakt. Nå ser det imidlertid dystert ut for Benítez, men muligens lyst ut for en rekke Liverpool-supportere som ikke ønsker å se en Man Utd-spiller ikle seg den legendriske drakta med Liverbirden på bryset.

- Jeg kan forsikre deg om at Liverpool ikke kommer til å få fatt i Gabriel Heinze. Det er klinkende klart, og vi har også sagt dette. Vi har hatt et par bud på han, men vi har avslått begge, sier Alex Ferguson.

Kan bli benket
Til tross for at Harry Kewell scoret det siste målet mot Thailand i gruppespillet av Asiamesterskapet, virker det som om han kan komme til å måtte starte på benken også i den kommende kvart-finalen mot Japan. Graham Arnold, trener for kenguruene, skal ønske å vise tillit til startelleveren som bidro til å slå Thailand, melder Sydney Morning Herald. Tim Cahill, som hadde målgivende på de tre siste målene, og Lucas Neill, som var suspendert etter rødt kort mot Irak, kan også vente seg samme skjebne som Harry mot de regjernede mestrene.

- Det var skuffende å ikke være med helt fra starten av i kampen mot Thailand. Men jeg viste hva jeg har å tilby da jeg kom på banen..., så nå er det opp til treneren å velge laget, beretter Harold.

Hammill nettet
Southampton spilte i går trenigskamp mot Kvik-Halden. Det engelske laget gikk seirende ut av duellen med 4-1 i målprotokollen, og Adam Hammill scoret for Championship-klubben, melder Halden Arbeiderblad.