- En stor ære

Craig Bellamy betegner det som en stor ære å bli utnevnt som ny kaptein for Wales. Nå håper spissen også på fornyet tillit i Liverpool.

Craig Bellamy uttaler at det er en stor ære å bli utnevnt til kaptein for Wales etter Ryan Giggs. Manchester United-vingen vil som kjent representere sitt land for aller siste gang i lørdagens EM-kvalifiseringskamp mot Tsjekkia. Deretter tar Liverpool-spissen over som kaptein for waliserne. Dette ser Bellamy på som et stort privilegium.

27-åringen var som kjent walisernes kaptein under Giggs sitt skadefrvær i kampene mot Slovakia og Kypros i oktober, så rollen er ikke helt ukjent for ham.

- Dette er en stor ære. Jeg har vært klar over hva som ville skje en ukes tid. Personlig blir du veldig takknemlig når du blir vist slik tillit, men når sant skal sies hadde jeg foretrukket at Ryan Giggs hadde valgt å fortsette sin landslagskarriere, sa Bellamy til ”Kick-off Show” på Talksport.

- Jeg ser på dette som en personlig bragd. Du må bare akseptere et slikt tilbud, og forhåpentlig vil man vokse i rollen.

Bellamy gjorde bare ni mål i sin første sesong som Liverpool-spiller, og er ikke helt fornøyd med hva han fikk utrettet på klubbplan i 2006/07. Nå håper han at han får fortsette karrieren på Anfield.

- Det har vært vanskelig å bli fortrolig med at du ikke får spille hver kamp, men jeg har lært mye i løpet av dette året. Jeg har vokst. Det har vært en flott erfaring å være involvert med hva jeg anser å være den beste klubben i verden. Det har vært en stor bragd for meg. Jeg skulle ønske det hadde gått litt bedre enn det har gjort, men du må bare komme deg videre. Det har vært mye større spillere enn meg som ikke har hatt et bra første år i klubben, og som har kommet tilbake og gjort det virkelig bra de påfølgende sesongene.

Bellamy mener at det nå er i ferd med å utvikle seg et stort gap mellom de fire beste klubbene i England og resten av Premier League.

- Vi har ikke gjort det så bra som vi håpet, men har likevel ikke hatt problemer med å bli blant de fire beste. Arsenal har heller ikke hatt noen god sesong, men har heller ikke hatt problemer med å oppnå en tilsvarende plassering. Du ser forskjellen på de fire beste og resten. Kvalitetsforskjellen er enorm.