- Episodene i Portugal er glemt

De disiplinære problemene i løpet av treningsleiren på Algarve-kysten er nå ute av verden. Kontringstaktikk kan være smart mot Barcelona. Katalanerne uten Eto'o.

Rafael Benítez insisterer på at laget har lagt bak seg de disiplinære problemene som oppsto i Portugal i forrige uke.
- Spillerne har reagert bra, og de har overrasket meg fordi de var de første til å innrømme at de hadde begått en feil, uttalte Benítez på dagens pressekonferanse.

- De ba om unnskyldning, og de kommer til å akseptere straffen uansett hva den blir.

Rafa fikk spørsmål om spillerne som hadde brutt klubbreglementet kom til å være i aksjon på Nou Camp.
- Alle i troppen har en mulighet til å spille. Alle spillerne er her, og jeg kan bruke dem alle.

Manageren ønsket derimot ikke å utdype hva som egentlig skjedde i Portugal.
- Jeg kommer ikke til å fortelle dere det. Problemet er ikke så stort som rapportert i pressen. Det har i virkeligheten ikke blitt mange spillere bøtelagt, ikke i nærheten så mange som det har blitt rapportert.

- Etter episoden så ble noen bøtelagt, og de har virkelig vært gode etterpå.

Benítez synes at episoden er flau for Liverpools del, men hevder at det ikke har gått utover forberedelsene til Barcelona-kampen.
- Det var en skam at det måtte skje, men det får ikke hjelpe nå. Det er over, som jeg har sagt. Vi har lagt det bak oss. Nå konsentrerer vi oss om kampen. Slike ting gjør ingen forskjell på banen.

Spanjolen mener at kontringstaktikken som Valencia benyttet seg av da de vant 2-1 mot Barcelona, kan være perfekt å bruke mot katalanerne igjen.
- Cirka 95 prosent av lagene som møter Barcelona prøver å gjøre det samme som Valencia, men ikke alle har kvalitetsspillerne som Valencia. Å gi 70 prosent av ballbesittelsen til Barcelona er farlig, fordi det er vanskelig å forhindre at dem i å score. Vi må forsøke å gjøre noe lignende som Valencia, men uten å tillate dem sjanser.

- Det er unngåelig at Barcelona vil ha mer ballinnehav, men vi må spille en god kamp og forsøke å stoppe dem fra å spille deres vanlige spill.

Barcelona uten Eto’o
Samuel Eto’o er ikke med i troppen til morgendagens. Han spilte heller ikke i 1-2-tapet mot Valencia fordi han selv ikke følte at han var fullt restituert etter en kneskade. Lionel Messi er derimot tilbake. 19-åringen vgjorde ”comeback” på søndag etter å ha vært ute i tre måneder med en fotskade.
- Han er virkelig ivrig etter å bli involvert fordi han har vært ute så lenge. Det finnes ingen bedre anledning å returnere, og vi har savnet ham. Han er 100 prosent frisk nå, uttalte Deco på dagens pressekonferanse.
Lilian Thuram er inkludert i troppen etter å ha vært ute med en lårskade, mens Edmílson, Santiago Ezquerro og Sylvinho er ute.