- Erfaring kan hjelpe oss

Rafa og spillerne ikke distrahert av krangelen med eierne. Viktig ikke å tape. Rafa bekrefter møte med Parry. Erfaring fra CL kan være til god hjelp. Spillerne støtter Rafa. Mascherano fra start?

Rafael Benítez lar seg ikke distrahere av krangelen han har gående med George Gillett og Tom Hicks, og han mener å være fokusert på kampen mot Porto. Liverpools manager ønsket imidlertid kun å snakke om det viktige møtet med de portugisiske mesterne på dagens pressekonferanse.
- Jeg vil snakke om Porto og ingenting annet, uttaler Benítez.

- Jeg er sikker på at vi kommer til å vinne og at vi kommer til å spille bra. Jeg tenker alltid på å vinne neste kamp. Deretter vil jeg tenke på å forsøke å vinne mot Bolton, svarte Rafa da han ble spurt om han var bekymret for jobben sin.

- Det distraherer ikke. Jeg tenker på Porto og ingenting annet. Dere kan spørre meg, men jeg kommer bare til å snakke om Porto.

Benítez bekrefter at han har hatt en samtale med Rick Parry, men nektet å utdype hva møtet handlet om.
- Vi skal tenke på Porto. Vi har ingen problemer. Vi snakker fordi vi snakker mange ganger, men vi snakket om ulike ting. Den viktigste tingen for meg og klubben min er kampen.

Benítez virker å ha fansens fulle støtte.
- Supporterne er alltid fantastiske. Våre supportere vil støtte laget, fortsetter Rafa.

Benítez vet at full pott på de neste to Champions League-kampene sikrer avansement, men Rafa føler at uavgjort mot Porto kanskje ikke er en katastrofe.
- Det er viktig å vite at vi ikke må tape. Hvis vi spiller uavgjort og slår Marseille, samtidig som Besiktas slår Marseille, så kan vi kanskje gå videre. Så det er viktig å vinne, men det er viktig å unngå feil og ikke tape kampen. Vi er fremdeles i en god posisjon.

Manageren tror at spillernes erfaring fra lignende situasjoner kan bli avgjørende.
- Spillerne har nok erfaring og også nok selvtillit i øyeblikket til å vinne. Vi har erfaring mot Olympiacos, mot Juventus og mot Chelsea at vi må vinne kamper, og vi vant dem. Vi behøver seier, men vi må gå til kampen med riktig mentalitet.

- Jeg behøver ikke å si for mye til spillerne, spesielt i slike kamper. Å spille på Anfield gjør det enklere fordi vi bare trenger å gå ut på banen og høre lyden fra tribunen. Det er nok motivasjon.

- Jeg ville like å høre samme stemningen som mot Chelsea i semifinalen forrige sesong. Normalt støtter supporterne laget. Jeg er sikker på at det samme vil skje i morgen. De vet at det er en viktig kamp.

Benítez mener at 3-0-seieren mot Newcastle på lørdag kommer høyt på listen over gode bortekamper laget hans har spilt.
- Jeg tror det var en av våre beste bortekamper vi noen gang har spilt fordi vi kontrollerte alt. Vi holdt på ballen, og spillerne nøt kampen.

- Vi skapte sjanser, scoret mål og spilte fin fotball. Vi holdt også buret rent. Det er viktig at vi gjør det, for dersom vi kan klare det, vet vi at vi har god nok kvalitet på topp til å score mål.

- Hvis man forsvarer seg bra, så kan man angripe med handlefrihet. Jeg snakker alltid om balanse mellom angrep og forsvar. At den balansen nå er riktig, er virkelig bra.

- Porto vil bli annerledes fordi de har erfaring. De har vært et av de beste lagene i årevis. Hvis vi tar med oss selvtilliten fra Newcastle-kampen, kan vi slå alle. Det er selvtillit i garderoben, og det er alltid bra.


Spillerne støtter Rafa
Pepe Reina gir Benítez sin fulle støtte, og bekrefter at spillerne er fult fokusert på morgendagens kamp.
- Det påvirker oss ikke. Det er ikke alltid enkelt eller hyggelig, men alt vi kan gjøre er å spille fotball og vise hvor gode eller dårlige vi er på banen. Det er ikke et spørsmål om å beholde manageren i jobben, men det handler om å vinne kampen, og dermed spille i Champions League så lenge som mulig. Vi ønsker å plukke poeng, så vi kan gjøre kampen mot Marseille til en finale.

- Vi står ved manageren. Han har vært ganske suksessfull de siste fire årene, med syv finaler og fire trofeer. Spillerne og supporterne støtter Rafa, men det er ingenting nytt. Vi vet alle hvor viktig han er for Liverpool. Vi vil forhåpentligvis vise at manageren og spillerne står sammen, sterkere enn tidligere.

Forrige kamp i Champions League endte med 8-0-seier mot Besiktas hjemme.
- Vi har fått litt respekt av det. Det var en flott seier, men det var bare en ny seier. Vi har to viktige kamper foran oss. Det var bare en god kveld, og nå må vi fortsette å vinne. Porto er en ny kamp, og det vil trolig bli vanskeligere enn den kvelden.

Mascherano tilbake?
Javier Mascherano forventes å starte mot Porto. Argentineren var på benken mot Newcastle, etter lang reise tilbake fra Sør-Amerika i forbindelse med landslagsoppdrag. Lucas Leiva, som gjorde en flott figur på St. James? Park, vil trolig måtte vike for den langt mer erfarne midtbanespilleren.