- Et nytt hinder passert

Liverpool FC og daglig leder Rick Parry ser fram til at man kan begynne å bygge ny stadion i Stanley Park, etter at kommunen enstemmig aksepterte ny byggesøknad.

Det forventes at Tom Hicks og George Gillett vil kunne kommandere bulldoserne ut i Stanley Park i løpet av våren, etter at et enstemmig bygningsråd i Liverpool kommune i går sa ja til en ny søknad fra Liverpool FC om å få bygge stadion med kapasitet på 60.000 sitteplasser. Årsaken til at man måtte igjennom denne prosessen var at eierne Hicks og Gillett har fått arkitekter til å skissere opp et mer futuristisk og moderne anlegg enn hva som først var på tegnebordet. Bare statlige myndigheter kan nå stoppe prosjektet, men verken Parry eller andre har tro på at noe nå vil hindre en bane som forventes å være ferdig til sesongen 2011/12.

- Et hinder til har blitt passert, summerte Rick Parry. - Det er gode nyheter, og vi er meget fornøyd.

- Vi må imidlertid fortsatt vente en stund til. Vi må se om innenriksministeren inndrar søknaden eller ikke. Vi håper det ikke blir tilfellet, og det skjedde ikke forrige gang.

- Dette vil bli en periode hvor vi kan bli rettslig utfordret. I likhet med forrige søknad tror vi imidlertid at alle innvendinger vil bli avvist, men vi er nødt til å gå igjennom dette.

- En juridisk vurdering kan nå vare i om lag fire måneder. Vi kan tidligst komme i gang med byggingen til våren neste år.

- Den siste søknaden dreide seg om å presentere et forandret design for komiteen. Det er et spennende og oppfinnsomt design, og vi ville ha blitt skuffet om vi ikke fikk tillatelse selv om en aldri kan ta noe for gitt.

Bygningskomiteen brukte fire og en halv time på å bli enstemmig enige om å godkjenne søknaden til LFC. Den brukte noe av gårsdagen til å høre på drøyt 20 lokale innbyggere i Anfield som protesterte mot å få en enda større arena i nabolaget.

Som et ledd i å minske kaos skal kommunestyret ha anbefalt at det vil bli en minimumsbot på £100,- dersom man parkerer ulovlig i nærheten av den nye banen.