- Feil taktikk av Rafa

Steve McMahon mener Liverpool spiller for forsiktig på bortebane. Claus Wiese i Canal+. Gary Mackay Steven bekreftet klar. Stortap for Florent Sinama-Pongolle.

- Fantastisk med nye eiere
Steve McMahon er en av de siste ligavinnerne for Liverpool FC, siden den tøffe scouseren var en viktig brikke på den sentrale midtbanen da de røde to hjem tittelen for siste gang i 1990.  Til Liverpool Echo sier mannen som nå bor i Singapore og jobber som ekspertkommentator på fjernsyn, at han har store forhåpninger til amerikansk eierskap.  McMahon mener også at Liverpool under Rafa Benitez har en god sjanse til å vinne Champions League igjen denne sesongen, men han mener at klubbens spanske manager benytter feil taktikk under bortekampene i ligaen.

- Frustrerende er det rette ordet når jeg skal beskrive Liverpool i Premier League, sier McMahon.  – De har bevist at de kan slå hvem som helst, ikke minst på Anfield, men under de første bortekampene denne sesongen gikk de til kamper med en negativ innstilling og tapte.  Jeg tror ikke det dreier seg om manglende kvalitet, men heller et spørsmål om taktikk.

- Når vi spiller ute mot lag som Sheffield United skal vi gå ut og bombe dem. Å spille med fem på midtbanen og bare en angriper er for defensivt.

- Rafael Benitez har en europeisk mentalitet som dreier seg om ikke å slippe inn mål.  Det er greit, men når du spiller mot en motstander som er deg underlegen må du kjøre over dem.  En kamp som renner i minnet er borte mot Watford.  Vi spilte med tre angripere og knuste dem 3-0.  Vi burde gjøre det oftere mot de svakere lagene.  Jeg tror vi ville vært mye nærmere Manchester United dersom vi hadde hatt en slik innstilling helt fra starten av sesongen.

- I Champions League passer taktikken til Rafa perfekt siden vi er i stand til å frustrere gode lag.  Når du sender Barcelona ut av turneringen, da har du en genuin mulighet til å vinne tittelen.

- Det at man nå har fått en injeksjon av amerikanske dollar vil ikke garantere for noe, men det vil uten tvil bli til stor hjelp, fortsetter Steve McMahon.  – Jeg tror det vil bli fantastisk med de nye eierne.  Du kan høre at de er velutdannet og har greie på sin økonomi.  De er ikke her bare for fotballen, de er her for å drive forretninger.  Jeg tror det er bra for klubben.

- Jeg mener at klubben vil utvikle seg under dem og en ny stadion er en nøkkelsak.  Det at man får en større arena vil sikre fremtiden.  De vil selge 60.000 billetter til hver kamp og det vil hjelpe i konkurransen med lag som Manchester United og Chelsea.


Avspark kl 14.35
Aston Villa v Liverpool starter på det uvanlige tidspunktet kl 14.35 i dag.  Canal+ vil starte sine sendinger kl 14.15, og til studio har man invitert Liverpool-supporter Claus Wiese og Per A. Flod, som er agenten til John Carew.  Som tidligere annonsert har Øyvind Alsaker et intervju med Steven Gerrard som vil bli vist før kampstart.


Ung skotte er klar
Ross County bekrefter nå at lagets 17-årige midtbanespiller Gary Mackay Steven vil gå til Liverpool til sommeren.

”Vi er glade for å kunne bekrefte at Gary Mackay Steven har skrevet under en avtale med Liverpool FC”, heter det på klubbens hjemmeside.

”Etter å ha imponert under sitt prøvespill vil Gary reise til klubbens prestisjefylte akademi etter at denne sesongen er over.  Gary har gått gradene hos County helt fra U13 laget og til U19, og vi vil benytte anledningen til å takke alle trenere og stab som har hjulpet til under hans utvikling.

”Gary har alltid vært villig til å trene hardt, ved siden at hans eksepsjonelle talent, og vi ser fram til å kunne følge ham i Premier League de kommende år.”


Tap og seier for spisser
Florent Sinama-Pongolle startet hjemmekampen mot Barcelona i går kveld, etter at man tidligere trodde at utlånsspissen ikke skulle bli klar av skade.  Kanskje hadde det vært bedre om Flo ikke hadde spilt, siden han ble byttet ut ved pause på stillingen 0-3.  Bortelaget vant til slutt med hele 4-0.  Det har ikke kommet noen melding om at Sinama-Pongolle gikk ut med skade.

I den franske ligaen fikk Marseille en kjærkommen 3-0 seier i hjemmekampen mot Nice.  Djibril Cissé spilte hele kampen, men uten å komme på scoringslisten.

David Martin holdt buret rent da Accrington Stanley i går vant den viktige bunnkampen mot Torquay med 1-0.