- Formsvikten skyldes ikke Pakos avgang

Rafael Benitez nekter for at Liverpools nedadgående formkurve skyldes at Pako Ayestaran forlot skuta. Både Benitez og Peter Crouch tror trenden vil snu på søndag.

Rafael Benitez avviser i dag at det er en sammenheng mellom Pako Ayestarans avgang og Liverpools nedadgående formkurve. De røde har vunnet bare to av sine seks siste kamper. En kamprekke som kulminerte i onsdagens sjokknederlag for Marseille. Flere medier har de siste dagene prøvd å forklare formsvikten med avgangen til assistentmanageren, men Benitez benekter overfor Liverpool Daily Post at så er tilfelle.

- Jeg har ingen tro på at forandringene i trenerstaben har påvirket lagets form. Vi analyserer dataene for våre spillere, og den fysiske formen til spillerne er bedre nå enn før Pako dro. Når det gjelder treningen, så var jeg med på den også tidligere. Jeg har aldri være noen tradisjonell engelsk manager, som kun sitter på kontoret. Jeg er alltid ute på banen med spillerne, sier Benitez.

Manageren vil heller ikke bruke Steven Gerrards tåbrudd som noen forklaring på formsvikten. Rafa bekrefter at kapteinen vil spille mot Tottenham på søndag, og at Gerrard deretter vil slutte seg til England-troppen foran de to kommende EM-kvalifiseringskampene.

- Marseille-kampen var en veldig dårlig kamp av oss. Alle var dårlige, helt fra angrepet og ned til forsvarsrekka. Alle må ta ansvar for det tapet, både jeg, spillerne og staben. Men jeg innser at jeg selv bærer hovedansvaret. Alle snakker om roteringen på laget når vi taper, men ikke når vi vinner. Jeg liker egentlig ikke å rotere på laget, men jeg må gjøre det på grunn av alle turneringene vi deltar i. Folk trenger hvile.

- Vi må bli bedre, men situasjonen skyldes ikke noen dypere problematikk. Vi har bare tapt en kamp, og vi vant kamper og scoret mål tidligere i sesongen. I den siste kampen var vi svake i angrep og dårlige i forsvar. Vi må få ordnet på det.

- Alle spillerne og alle i staben ønsker å gjøre sitt beste, alle ønsker å vinne og vi vet hva det betyr for supporterne. Jeg sitter med mye av ansvaret ettersom jeg er manageren. Manageren, kapteinen og laget, vi tar alle vår del av ansvaret.

- Som manager må jeg imidlertid være positiv. Du vinner ikke trofeer ved å henge med hode og gråte over spilt melk hele tiden. Folk må ikke glemme at vi er i en god posisjon. Vi har tapt bare en kamp. Det var en svært dårlig kamp fra vår side, men jeg tror ikke at vi vil få se en repetisjon av den til helgen. Vi har snakket om disse tingene, og vi vet vi er et mye bedre lag enn i fjor.

- Jeg har hørt all kritikken mot meg de siste dagene, men det er lett å kritisere og fordele skyld når du sitter langt unna i London, sier Benitez med en klar adresse til engelsk tabloidpresse.

- Vi er her sammen med spillerne hver dag, og kjenner situasjonen bedre, legger han til.

Benitez forsvarer også Sebastian Leto og Mohamed Sissoko, som fikk det kraftigste skytset rettet mot seg etter tapet for Marseille.

- Jeg ønsker ikke å prate om enkeltspillere. Det er urettferdig. Jeg vil støtte noen av de som har blitt kritisert. De gjemmer seg ikke. De ga kanskje bort ballen og gjorde feil, men de holder hodet hevet og jobber stadig hardt. Dette er spillere som prøvde, og jeg synes de gjør det bra deres unge alder tatt i betraktning.

Crouch tror på bedring mot Tottenham
Peter Crouch var en tredje spiller som måtte tåle mye kritikk etter innsatsen mot Marseille. I likhet med sin manager tror han folk vil få se et langt bedre Liverpool-lag mot Tottenham på søndag.

- Tottenham har ikke startet sesongen særlig bra, og vil komme til Anfield for å kjempe om poengene. Jeg tror vi har det som skal til for å slå dem. Vi behøver et bra resultat nå. Jeg tror ligaformen reflekterer vårt sanne jeg. Vi må finne tilbake til de taktene, gjøre de riktige tingene og ta poengene, uttaler han til skysports.com.