- Gerrard liker å ta ansvar

Gerrard ser på seg selv som spilleren til å ta det fulle ansvar på banen i motgang. Ujfalusi har takket nei til Liverpool. Hamann: - City står overfor sesongens vanskeligste hjemmekamp.

Steven Gerrard har sterk tro på at han har ansvar alene om å få fart på laget når de møter motgang, forteller Rafael Benítez til engelsk presse. Liverpool-kapteinen ser på seg selv som mannen til å vinne kamper på egenhånd. Et godt eksempel var mot Derby 2. juledag. Liverpool var på vei mot et overraskende uavgjortresultat mot bunnlaget, da Gerrard tok ansvar helt på tampen av kampen. Han la i vei på et løp fra egen sekstenmeter før det endte med at han kjempet ballen i mål fra Derbys femmeter. Benítez vet at han alltid kan stole på sin kaptein.
- Han er kaptein og en spiller av toppklasse. Han føler at han må være der når vi trenger ham.

- Han vil aldri overlate ting til andre. Dersom vi er i vanskeligheter, er det Steven som føler han må være den personen til å gjøre noe med det.

Steven Gerrard har scoret 12 mål hittil denne sesongen, 11 på de siste 14 kampene. Hvis Liverpool skal komme nær drømmen om ligatittelen, så er det kapteinen laget må stole mest på.
- Steven føler alltid at han må være spilleren til å avgjøre, til å ta det ansvaret.
- Vi har andre spillere nå, Fernando Torres, Xabi Alonso. Andriy Voronin, som kan score mål, men Steven føler alltid at det er opp til ham å gjøre det.

Mot Derby fikk Xabi Alonso ansvar for de defensive oppgavene, mens Gerrard fikk lov til å involvere seg fremover.
- Gerrard er en slik type spiller, mer enn bare boks-til-boks, og vi ga ham mulighet til å gå fremover. Man følte alltid at han kunne skape noe. Han trengte frihet til å jage et slikt avgjørende mål. Det er noe vi må lære til å gjøre oftere.

- Tøffeste hjemmekampen så langt
Dietmar Hamann har tro på at Manchester City kan klare et godt resultat mot Liverpool i morgen. City er ubeseiret hjemme, og den tidligere Liverpool-spilleren mener at hans lag kan gi de røde problemer.
- Dette er trolig vår tøffeste oppgave på hjemmebane. United var bare kamp nummer to for sesongen. Ronaldo var suspendert og muligens tente de ikke på alle sylinderne.

- Det vil bli vanskelig. Alle vet hva Liverpool er kapable til, men vi må huske på at vi fremdeles er ubeseiret hjemme. Jeg er sikker på at vi vil gi dem kamp.

Hamann mener at Liverpool har vært ustabile så langt denne sesongen, men innrømmer at Liverpool alltid vil være tittelutfordrere under Benitez' ledelse.
- De har forbedret seg mye under Benítez, og de vil konkurrere med topplagene. De har avgitt ganske mange poeng hjemme, men de er likevel nærme tetlagene. Det viser styrken og bredden deres.

- De tapte mot Reading, en kamp de forventet å vinne, men de er likevel med i toppen. De har likevel de tre beste lagene igjen å møte borte, så det vil ikke bli enkelt for dem.

Ujfalusi takker nei
Agenten til Tomas Ujfalusi bekrefter at Fiorentina-forsvareren har takket nei til en overgang til Liverpool i januar. Tsjekkerens kontrakt med Serie A-klubben går ut til sommeren. Tottenham, Atletico Madrid, Juventus og Zenit St. Petersburg er blant klubbene som ønsker å hente 29-åringen på fri overgang. Fiorentina skal ha tilbudt ham en ny treårskontrakt, mens Liverpool visstnok vil å hente spilleren relativt raskt. Det ryktes om at en overgangssum på £500000 allerede er avtalt med Fiorentina. Ujfalusi har imidlertid informert alle parter om at en avgjørelse om hans fremtid først vil komme når han er klar, men det vil trolig ikke skje i januar.
- Jeg må respktere hans avgjørelse. Det har likevel overrasket meg mye. Liverpool kommer sjelden med et tilbud to ganger til en spiller, forteller Ujfalusis agent Pavel Paska til CTK.

Fiorentinas sportsdirektør innrømmer at det ikke vil bli tatt en hurtig avgjørelse om Ujfalusi.
- Ujfalusi har klart og høflig informert oss om at klubbens interesser ikke vil bli tatt med i vurderingen om hans femtid. Han vil ta avgjørelsen helt på egenhånd, uttaler Corvino.

- Vi har tilbudt ham en treårskontrakt. Han er 29, så vi kunne ikke gjøre mer.