- Høyt tempo fra start

Rafael Benitez sier at man ønsker å spille med høyt tempo i 90 minutter, mens Chelsea og José Mourinho og Chelsea bedyrer at man vil gå for en scoring.

- Det er ingen hemmelighet at vi vil prøve å spille med et høyt tempo helt fra begynnelsen, noe vi ikke gjorde i den første kampen.  Hvis vi kan holde tempoet oppe i 90 minutter så vil det være perfekt.  Vi spilte ikke opp mot vårt beste i den første kampene, noe som er nøkkelen for meg.  Hvis vi spiller slik vi kan, da vil vi vinne, sier Rafael Benitez før kampen.

- Vi vil angripe, sier José Mourinho.  – Vi vet at hvis vi ikke slipper inn vil vi være i finalen, slik at det er også en mulighet, men dersom vi får et mål har vi en fordel siden vi ikke fikk baklengsmål hjemme.

- Dersom denne kampen var på ti minutter, da ville vi konsentrert oss om forsvar, men siden det dreier seg om 90 minutter kan vi ikke forsvare oss hele tiden.  Den beste strategien er å skremme motstanderen, og det er det vi vil prøve å gjøre.

- 1-0 er en ledelse og det er bra når vi snakker om cup.  Vi har imidlertid 90 minutter igjen og motstanderen spiller hjemme.  De har også kunne hvile og forberede seg en uke.  Hver gang vi har tatt ledelsen mot Liverpool har vi imidlertid vunnet.  Når vi scorer først, da vinner vi.  Vi har derfor god grunn til å ha tro på oss selv.

- Jeg tror de vil spille med Peter Crouch og spille langt.  Rafa er en god manager, han vet at Carvalho ikke vil spille og det vil være intelligent og opplagt å bruke Crouch.  De vil prøve å score tidlig og spille hurtig og kraftfullt fra start.  De vet samtidig at et mål fra Chelsea vil drepe det andre laget.  Deres lag vil være Peter Crouch pluss ti andre.

Didier Drogba skapte mest problemer for Liverpool i det forrige møtet, hvor den kraftige afrikaneren ga Daniel Agger en av danskens vanskeligste kamper denne sesongen.

- Det kan være at noen av spillerne var litt nervøse i forrige kamp, som var veldig viktig, forklarer Rafa Benitez.  – Vi vet at Didier Drogba er en god spiller, men vi må også være på vakt mot de andre spillerne.  På Stamford Bridge kunne Drogba presse Daniel Agger hele tiden, men jeg tror det vil bli annerledes på Anfield.

- Didier er i god form, slår Mourinho fast.  – Liverpool har gode spillere som spiller mye på offside.  Det er en kvalitet som de har, men Didier er sterk.  Han gjorde det veldig bra både på Stamford Bridge og på Anfield forrige sesong.