- Ingen flere billige straffer

Jamie Carragher understreker at man må slutte med å gi motstanderen muligheter fra 11 meter. Tid for Fabio Aurelio i et spennende laguttak?

Carra om straffespark
Liverpool har fått fire straffespark i mot seg på de åtte kampene man har spilt i Premier League og Champions League så langt i 2007/08. Pepe Reina reddet i Portsmouth, men har sett forsøk fra Aston Villa, Chelsea og Porto gå i nettet. Det er imidlertid også de eneste målene spanjolen har sluppet inn. Jamie Carragher understreker imidlertid at man ikke kan gi fra seg straffespark til stadighet. Scouseren handset selv i forkant av utligningen på Villa Park i ligaåpningen.

- Dette er noe som av og til bare skjer, det at vi synes å gi fra oss straffespark i hver kamp, forklarer Carra. - Jeg er sikker på at det ikke vil fortsette slik.

- Det som er skuffende, er at alle straffene vi har pådratt oss i realiteten ikke har vært scoringsjanser.

- Vi gir ikke motstanderen mange sjanser i åpent spill, og det er noe vi må være stolte av, men vi er nødt til å slutte å gi fra oss billige straffespark.



Ny venstreside?
Skader for Daniel Agger og Xabi Alonso gir Rafa Benitez færre muligheter i forhold til sitt laguttak til morgendagens kamp mot Birmingham. Manageren har imidlertid venstrebeinte John Arne Riise og Fabio Aurelio tilbake fra skader.

Et naturlig forsvar, foran Pepe Reina, vil være Finnan, Carragher, Hyypiä og Riise, selv om det kan bli satt små spørsmålstegn ved backene. Steve Finnan har slitt med form og skader så langt i sesongen, og kanskje vurderer Rafa å spille med allsidige Alvaro Arbeloa på høyrekanten og samtidig gi iren et pusterom. På motsatt side kan det bli aktuelt med Riise og Aurelio, men med muligheten at manageren velger den presise pasningsfoten til brasilianeren på backen.

Mascherano og Gerrard vil være det naturlig valget sentralt på midtbanen. Uten Alonso vil det være merkelig om ikke Stevie G spiller sentralt mot en motstander man forventer å dominere mot, men Momo Sissoko vil kjempe med Mascherano om ankerrollen.

Jermaine Pennant bønnfaller Rafa Benitez om spille etter utvisning og svak innsats i Porto. Vi tipper at han eller Ryan Babel velges på høyrekanten, og at manageren kan velge en litt skjev midtbane ved å bruke defensivt sterkere Riise eller Aurelio på motsatt kant.

Fremme spiller Fernando Torres etter all sannsynlighet fra start. Stjernespissen ventes å bli benyttes så sant han vurderes i topp trim i ligakampene, og årsaken til at han ble benket mot Portsmouth var to harde landskamper i beina. Dirk Kuyt synes å være den Rafa helst benytter ved siden av Fernando, selv om Andriy Voronin også er sterkt i bildet etter en god start på sin karriere i Liverpool. Peter Crouch kan nok i beste fall håpe på en plass på benken.