- Ingen interesse for Mancini

Rafael Benítez avfeier alle rykter om at Mancini er aktuell. De røde på plass i Sveits. Xabi Alonso har stor tro på Torres. Babel skryter av Liverpool. McAuley ny U18-trener. Bygroves ansatt.

Etter at Liverpool angivelig skal ha vist interesse for AS Romas flankespiller Mancini, avfeier nå Rafael Benítez alle rykter om at brasilianeren kan være på vei til Liverpool. Benítez valgte å sikre seg Ryan Babel istedenfor, men Mancinis agent påstår at Liverpool viste interesse for hans klient også etter at nederlenderen var sikret.

- Jeg leste historiene om Mancini, men jeg kan bekrefte at Liverpool ikke vil tilby Roma et eneste pund for denne spilleren, understreker Benítez til Liverpool Echo.

Dermed har ryktene om at Mancinis agent har brukt Liverpools interesse til å forbedre hans klients betingelser med den italinske klubben blusset opp.

Liverpool på plass i Sveits
Liverpool Echo melder også at Benítez og hans 25-mannstropp ankom Svetis i går. Unggutter som Jack Hobbs og Stephen Darby var også inkludert i troppen, sammen med nyervervelser som Voronin, Babel, Torres og Benayoun. Etter det vi forstår er også Nabil El Zhar med i troppen, som et alternativ på venstrekanten, ettersom Leto enda ikke er spilleklar samt at Harry Kewell deltar i Asiamesterskapet.

Fábio Aurélio trener også med laget igjen, men virker meget usikker til ligastarten, og vil ikke figurere i lagoppstillinger før om minst en måneds tid. Scott Carson, som fikk ekstra ferie etter innsatsen i U21-EM i sommer, har også begynt å trene med laget igjen.

Rafael Benítez håper også at dokumentene som gjør at Lucas Leiva og Sebastian Leto kan figurere i sesongoppkjøringen vil ankomme innen utgangen av uka. Liverpool møter Werder Bremen i morgen, og kampen sendes direkte på Eurosport. Kampstart er klokken 20:15.

Tror Torres vil takle presset
Xabi Alonso fant seg fort og godt til rette på Merseyside etter overgangen fra La Liga, og midtbanemaestroen håper hans landsmann Fernando Torres vil gjøre det samme.

- Jeg har hatt kjennskap til Torres siden han har spilt i Spania i alle år. Han er sterk og rask, og vil tilføre laget mange kvaliteter. Forhåpentligvis kan han også score mål.

- Jeg tror han kan takle presset, fordi han er vant med det fra Atlético Madrid. Jobben vår er å få han til å slå seg til ro i klubben, og da vil han vise hva han er kapabel til å gjøre. Fernando er også en type som jobber veldig hardt for laget.

- Han ser alltid etter rom, og liker å få ballen i beina. Det er positivt, for det gir oss midtbanespillere flere løsninger når vi skal gi en pasning. Han er også meget rask, og forsvarerne vil få problemer med å stoppe han, skryter baskeren.

Xabi Alonso er også en av spillerne som forlenget kontrakten sin på Anfield i sommer, selv om det var interesse fra andre toppklubber. Nå akter han å kjempe hardt om en plass på midtbanen for Liverpool.

- Troppen er langt sterkere nå. Vi har fått mange nyervervelser med forskjellige kvaliteter, og alt i alt tror jeg laget vårt er sterkere nå enn tidligere. Jeg vet det kommer til å bli hardt å få spille i posisjonen min, men det betyr at alle kommer til å arbeide hardt på trening. Det er bra for laget, for da vil den beste til enhver tid spille, avslutter Xabi Alonso.

Babel overrasket over Liverpool-interessen
Ryan Babel ble Liverpool 3. dyreste spiller da han ble hentet fra Ajax i sommer. 20-åringen ses på som en av verdens mest spennende talenter, og hovedpersonen selv skryter av Liverpools manager, supportere og spillere.

- Liverpool en en klubb med en fantastiske trener, og fantastiske fans og spillere. Det var følelsen jeg fikk da jeg snakket med Rafael Benítez som gjorde at jeg valgte Liverpool. Jeg ferierte i Aruba da agenten min ringte og opplyste meg om at Liverpool var interessert. Det var en stor overraskelse for meg, og jeg ble veldig begeistret.

- Jeg returnerte til Amsterdam på mandag, og da snakket både min far, min agent og meg selv med Rafael Benítez. Det var viktig at far min var med da vi snakket, og han var positiv rundt det hele. Rafael Benítez virker som en perfekt "svigerfar-type", og hva han berettet overfor meg gjorde at jeg tenkte at han forsøkte å sammenligne Ajax med Liverpool.

- Deretter snakket jeg med foreldrene mine i løpet av de siste par dagene før overgangen gikk i orden. De synes hele overgangen virket positiv, og det var en av hovedfaktorene til at jeg signerte for Liverpool. Jeg er veldig begeistret etter at Benítez fortalte om planene hans.

- Ha ga meg mye selvtillit, og gjorde at det ble veldig lett å takke ja til Liverpools tilbud. Jeg er meget fornøyd med å være en del av dette laget, og forhåpentligvis kan vi oppnå mye suksess denne sesongen, avslutter en snakkesalig Ryan Babel.

Rafael Benítez, på sin side, mener at selv om Babel kostet hele £11.5M, kan det vise seg å bli et godt kjøp i fremtiden.

- Dersom man analyserer pengene de andre lagene bruker på spillere, så er han faktisk muligens billigere enn de fleste. Man vet aldri, men vi har prøvd å hente unge, talentfulle spillere med kvaliteter de siste årene, men da kunne vi ikke på grunn av at de andre klubbene hadde mer å rutte med. Nå kan vi konkurrere i den prisklassen, og da er det ens vurdering som teller, forteller den spanske taktikeren.

McAuley blir trener for U18
Liverpool Echo kan melde at Hugh McAuley returnerer til sin post på akademiet som trener for U18-laget, noe vi også har antydet tidligere. Enda en forandring er gjort av Rafael Benítez, og David Bygroves har blitt ansatt for å opprettholde kontakten mellom sjefen og den øvrig staben. Dermed ser det ut til at Rafael Benítez har tatt Steve Heighways krasse kritikk til etterretning.