- Javier den nye Didi

Rafael Benitez mener man har kjøpt den nye Hamann i Javier Mascherano. Flere opplysninger om den permanente overgangen fra West Ham. Mer ros til Momo Sissoko.

Rafael Benitez forklarer til Liverpool Echo hvilken rolle Javier Mascherano vil spille i den sterke sentrale midtbanekabalen som man nå kan spille med på Anfield.

- Vi kjøpte Mascherano fordi han er ulik alle de midtbanespillerne som vi nå har i klubben, forteller Rafa.  – Siden Hamann reiset har vi ikke hatt hva jeg vil kalle for et spesialisert midtbaneanker.

- Xabi Alonso, Steven Gerrard, Momo Sissoko og Bolo Zenden kan alle gjøre denne jobben hvis vi behøver dem, men det er ikke deres spesialområde siden de har andre kvaliteter. 

- Det er her hvor Mascherano kan hjelpe oss.  Han er en midtbanespiller som alltid holder den samme posisjonen rett foran forsvaret, og hjelper til å fordele ballene hurtig fra side til side.

- Jeg vil si han ligner mest på Xabi, men er ikke helt samme type spiller.  Han er bare 22 år, men har allerede mye erfaring og du kunne se hans kvalitet under VM for Argentina.

- I forhold til West Ham vil han ha flere fordeler her.  Siden han snakker spansk vil det bli lettere for ham å kommunisere.  Han kan lære engelsk bedre, men av og til har du behov for å forklare deg hurtig ute på banen.  I tillegg spiller vi her en annerledes type fotball, noe som vil passe ham.  Det kan være at han slet i starten i engelsk fotball, men vi snakker om en mann som har deltatt i et VM-sluttspill og i River Plate og Corinthians har spilt for topplag i både Argentina og Brasil.

Echo skriver nå at Liverpool har kjøpt ut Mascherano for om lag £1.5M fra West Ham, og at spilleren har en kontrakt fram til sommeren 2008.  Klubben vil da kunne aktivisere en klausul til å forlenge avtalen med midtbanemannen, men vil i så fall måtte betale et langt høyere beløp.

-----

Rafa Benitez benytter også anledningen til å rose Momo Sissoko, og den innflytelsen spilleren hadde mot Barcelona etter å ha vært lenge ute med skade.

- Momo er virkelig sterk fysisk, noe som gjør at det er mulig for ham å komme tilbake fra et langvarig opphold og likevel spille på dette nivået.

- Alle managere i verden vil gjerne ha en slik type spiller slik at jeg er veldig fornøyd over at han er her.  Han er ikke bare en god spiller, men en hyggelig gutt og en god profesjonell.

- Jeg pleier alltid å se på laget som en helhet, men du kan se den forskjellen han utgjør når han spiller.  Når han er på laget gir det bedre balanse og alle rundt ham kan spille med større frihet.