- Jeg er ikke under press

Rafa er i dag ute og hevder at han ikke er under press, og at transfervirksomhet i januar ikke avhenger av CL-avansement.

Rafa Benítez er i dag ute og forteller til SkySports at hans transferbudsjett ikke vil avhenge av om man klarer å avansere i Champions League eller ikke.

- I et møte med amerikanerne snakket vi om alt unntagen penger fra Champions League. Vi har en plan, men planen vi har avhenger ikke av denne turneringen.

Videre kan Rafa langt på vei avkrefte ryktene som sier at amerikanerne har lagt press på ham etter en rekke skuffende resultater denne høsten, hvor, overraskende nok, selv hjemmeformen har gått i stå:

- Jeg ble virkelig overrasket da det ble meg fortalt at eierne setter press på meg, siden de hele tiden har tedd seg støttende ovenfor meg. Dette er noe jeg tror også vil gjelde i fremtiden, utover denne sesongen. Idet man legger planer i en klubb, legges de ikke for ett år. Amerikanerne er veldig fornøyde med ideene som foreligger for å ta denne klubben videre.

I et annet intervju, med Liverpools offisielle hjemmeside, er det også Champions League som såtr på agendaen i dag. Til tross for at man kun har ett fattig poeng å klamre seg til i gruppespillet så langt, er stadig avansement innenfor rekkevidde teoretisk sett, Rafa hevder imidelertid at han ikke er overrasket over at man har kommet inn i den situasjonen som man nå ligger i.

- Er jeg overrasket over at vi er i denne situasjonen? Nei. I denne turneringen kan man komme i trøbbel etter ett feiltrinn, og det er hva som har hendt oss. Grunnet hva vi har oppnådd tidligere, vil folk, dersom vi skulle ryke ut nå, hevde at det er slutten på noe.

- Men om vi skulle tape, er det ikke verdens undergang, og hvis vi går til Besiktas-kampen med riktig selvtillit offensivt, og vinner igjen, da vil vi være i siget. Om vi ikke klarer å vinne våre tre neste kamper, og ender opp i UEFA-cupen, da er det noe vi må akseptere. Jeg kommer ikke til å plage meg selv med å gå analysere eventualiteter, da man uansett ikke kan gjøre noe med andre lag.