- Jeg er så glad

Fernando Torres gleder seg til å spille for en storklubb, og er ikke redd for verken dårlig vær eller harde taklinger i England. Han trener nå normalt og hardt etter skade.

- Hei, dette er Rafa, eller - hei, dette er Benitez.  Fernando Torres husker ikke sikkert hva som var de første ordene til Liverpools manager da han mottok den første telefonen fra sjefen på Anfield.

- Det neste jeg tenkte var, wow dette er en klubb som kan få tak i hvilken spiller som helst og så ringer de meg, forteller en ydmyk Torres til Guillem Balague i The Times.

23-åringen var et ikon i Atletico Madrid i de seks årene han spilte, hvorav de fleste var med kapteinsbindet på armen for hans favorittklubb som ikke greide å komme opp på et nivå som kunne true topplagene.  Denne sesongen er eneste veien til UEFA-Cup gjennom Intertoto, etter at sesongen ble avsluttet med 6-0 tap mot Barcelona.

- Vi løftet alltid vårt spill mot Barcelona.  Det pleide å være en av våre små triumfer i løpet av en sesong.  Vi trodde at det beviste at vi var i stand til å komme opp på et høyere nivå bare vi gjorde de rette tingene, men det viste seg å være en illusjon og jeg forstod det på den siste dagen.  Jeg måtte komme meg videre.

Ifølge velinformerte Balaque tilbød Liverpool £17M som ville kunne øke til £20M ut fra visse kriterier, i tillegg til at Luis Garcia var med i handelen.  Balaque skriver at da Torres tok farvel med Madrid og sine fans i Atletico, nektet han å ta på seg trøya til Atletico og da formannen tilbød en omfavnelse nøyet spilleren seg med et håndtrykk.

- Jeg synes ikke det var passende å ha på meg den nye trøya til Atletico når jeg tilhørte en annen klubb, forteller Fernando.

- Jeg bryr meg ikke om været i England.  Min samboer er fra Galicia, hvor det regner konstant.  Jeg vet at jeg har kommet til en spesiell klubb, i en by som har sett bedre tider.  Den bygges samtidig opp igjen og det har jeg allerede merket meg.

- Da vennene mine ga meg et armbind med "you?ll never walk alone" på, tenkte jeg ikke på Liverpool som mitt neste stoppested, men det er en årsak til at jeg liker den setningen.  I mitt distrikt, i Atletico, vet vi hva det betyr.

- De trener her, gjør de ikke, svarer Liverpools rekordkjøp på om han har blitt kjørt hardt av Paco Ayesteran.  - Jeg vet at jeg kommer til å spille 20 kamper mer i forhold til Atletico, men jeg er sikker på at tilvenningen vil bli lettere delvis fordi jeg allerede kjenner noen her, men delvis også fordi jeg allerede kan se på trening at man spiller som et lag.

- Jeg kan se for meg at jeg kan bli nyttig på kontringer, men lange baller fra Gerrard og pasninger fra Xabi.  Det er opp til meg å gi enda mer til laget.  Jeg scoret flest mål da jeg spilte alene på topp, men jeg kan også være partner til en annen angriper og være link for ham.

- Jeg må bli vant til den større intensiteten i Premier League.  Jeg må også bli kvitt noen av de vanene du lærer som ung, noe som kan komme til å koste meg et gult kort eller to.  I det minste vet jeg ut fra å ha sett kamper i Premier League at dommerne vil tillate mer fra en angriper.  I Spania vil en felling umiddelbart gi det et gult kort, men her har man lov til å være mer fysisk.

Ankelen som Torres skadet rett før sesongslutt, og som gjorde at han spilte halvskadet de to siste kampene i et forsøk på å få Atletico til Europa, er nå bedre og han trener som normalt.  Nå fokuserer han på å lære engelsk og mer om Liverpool FC.

- Jeg har fått noen dvd'er fra klubben og de handler om The Kop, om tidligere spillere og managere.  Jeg har sett noen av dem og vil se resten når vi tar den lange turen til Kina.

- Estoy muy illusionado, jeg er så glad for å være her.