- Jeg må finne suksessformelen

Rafael Benítez bedyrer at han er fullt fokusert på å gjøre Liverpool til en seriøs tittelutfordrer neste sesong. Premier League bytter navn. Topp fire tjener mer. Kewell banens beste mot Charlton!

Liverpool greide med et nødskrik å kapre tredjeplassen i ligaen. Kun et straffemål fra Harry Kewell, hans første i klubbsammenheng på over et år, på overtid, var det lille som skulle til for å skille Liverpool og Arsenal på tabellen. Dermed greide de røde å oppnå samme plassering som ble resultatet i fjorårets sesong.

I morgen drar Liverpool til La Manga på en fem dagers treningsleir for å lade opp til Champions League-finalen. Spillere som Jamie Carragher og Steven Gerrard har god erfaring med La Manga fra før av, siden det engelske landslaget brukte de samme fotballfasilitetene før EM-kvalifiseringen i 2003. Benítez ønsker også at spillere skal bli vant med varmen som eventuelt møter dem i Aten, så å legge treningsleiren til La Manga, hvor det for tiden er rundt 30 varmegrader, er ideelt.

Etter Gilletts og Hicks' inntog på Anfield er Benítez klar over at han vil ha mer penger å rutte med en noen gang tidligere. Det fører også til større forventninger, og Liverpool bør komme høyere opp på tabellen enn bronseplass for å stilne kritikerne.

Liverpool endte 21 poeng bak erkerivalene Manchester United, og Rafa vet at det er langt ifra godt nok.

- Jeg er fornøyd med at vi endte på tredjeplass, og det er det samme som forrige sesong. Uansett ønsker vi helt klart å prestere bedre enn dette kommende sesong. Vi sikter på å være tittelutfordrere, og vi vet at faktum er at borteformen må bedres for å klare dette.

- Jeg føler imidlertid at det kun er noen få kamper som utgjør forskjellen. Når man spiller mot enten Manchester United, Chelsea eller Arsenal må man slå dem, erkjenner Benítez.

Etter Rafas ankomst har Liverpool en svært dårlig statistikk i ligasammenheng mot de overnevnte lagene, og det er hovedsaklig det som har kostet Liverpool dyrt.

- Om vi kan oppnå bedre resultater mot de beste lagene, ville dette bringe oss meget nærmere tetlagene på tabellen. Dette gir deg en annen innstilling til kampene. Ligger man tolv poeng bak tror man kanskje at løpet er kjørt.

- Jeg har hele tiden påpekt at vi er en bedre tropp enn tidligere, men andre lag bruker også penger på nye spillere. Vårt mål er hele tiden å forbedre laget. Vi må være tittelutfordrere, avslutter spanjolen.

Premier League bytter navn
Premier League, og dets offisielle sponsor, Barclays, har kunngjort at fra og med starten av 2007/08-sesongen vil turneringen bytte navn på global basis. Det nye navnet er Barclays Premier League.

Turneringen er for tiden kjent som Barclays Premiership i Storbritannia og Barclays English Premier League utenlands. Etter å ha diskutert og forhørt seg om navnet på verdensbasis, kom ledelsen frem til å skape et enkelt navn som gjelder globalt.

- Vi er fortrolige med det nye navnet, og tror at en enklere og forsterket utgave vil hjelpe turneringens identitet på global basis, samt at supporterne assosierer turneringen med ett enkelt navn, uttaler sjefsdirektør for Barclays Premier League, Richard Scudamore.

Topp fire håver inn
Hver av Englands fire beste klubber tjente minst £14M mer i fjernsynsrettigheter enn hva som var tilfellet for Tottenham, som endte på femteplass i ligaen. Både Manchester United, Chelsea, Arsenal og Liverpool tjente godt på sin deltakelse i Champions League, ettersom alle klubbene gikk videre fra gruppespillet.

Manchester United troner igjen alene på pengetoppen, og fikk inn nesten hele £70M på TV-rettigheter. Selv om 2,2 milliarder pund ble spyttet inn i Premier League er det klubbene som deltar i Champions League som igjen drar ifra. Chelsea fikk inn over £60M, og Liverpool er minst sikret £54,7M. Om de vinner Champions League-finalen vil de få inn £2M ekstra.

Som følge av TV-rettigheter fikk Liverpool inn £28,44M fra Premier League, £26M fra Champions League, men bare £270.000 som følge av tidlig exit i de nasjonale cupene.

Kewell banens beste
Harry Kewell spilte sin andre kamp for Liverpool denne sesongen, og det med brask og bram. Den kreative og tekniske australieneren scoret det avgjørende målet som sikret tredjeplass i liga denne sesongen, og fansen vet å sette pris på ham. På Liverpools offisielle hjemmeside ble han stemt frem som banens beste spiller mot Charlton. Robbie Fowler ble slått med kun ti stemmer i sin avskjedskamp. Steven Gerrard fulgte på tredjeplass.