- Konflikter skal holdes internt

Ian Rush synes ikke Benítez skulle ha kritisert Liverpools eiere offentlig. Rafa mer krevende og vanskelig nå enn tidligere, ifølge Rafas venner. Moyes må inn på teppet for derbykommentarer.

Ian Rush er lite blid på at konflikten mellom Rafael Benítez og Liverpools eiere, Tom Hicks og George Gillett, har kommet ut i media. Liverpool-legenden skriver blant annet følgende i sin spalte i dagens utgave av Liverpool Echo.
- Rafael Benítez gjorde noe helt utypisk for en Liverpool-manager da han til pressen kritiserte folkene som styrer klubben.

- "The Liverpool Way" har alltid vært å gjøre ting bak lukkede dører og aldri vise andre at man har problemer.

- Alle managerne jeg spilte under på Anfield gjorde det på den måten, og selv da Graeme Souness hadde store problemer, kunne vi kanskje ane at det var ting på gang, men problemene kom aldri ut til offentligheten.

- Jeg kan forestille meg at klubbens amerikanske eiere er oppbrakt over hva som har skjedd, og det har de all grunn til å være. Jeg håper imidlertid at Rafa beholder jobben.

- Hvis man ser på statistikken etter at han ble Liverpools manager sommeren 2004, må man bli imponert.

- Hvor mange andre managere har vunnet Champions League og FA-cupen de siste tre årene?

- Ta med UEFA Super Cup og nok en Champions League-finale, som Liverpool var uheldige å tape, og Benítez kan vise til en meget god statistikk i cupturneringene.

- Ligatittelen har kanskje unnveket ham så langt, men det ville alltid være den vanskeligste å vinne fordi konkurransen er så hard.

Rafa er krevende og vanskelig
Rafael Benítez skal ifølge venner ha blitt ?mer krevende og vanskelig? etter at han kom til Liverpool. Dette forteller journalist Graham Hunter, med base i Spania,  til Sky Sports.
- Størstedelen av støtten fra de som kjenner Rafael Benítez her i Spania, går faktisk til Liverpools eiere. Mange folk mener Benítez har endret seg drastisk etter at han reiste til Liverpool. De mener dette er årsaken til at flere av hans venner og støttespillere har forlatt klubben.

- De finner ham vanskelig og krevende - noen ganger i en positiv retning fordi han ønsker det beste for Liverpool - men de synes at han har blitt en mann som de ikke helt kjenner igjen.

- Derfor forstår noen hvorfor eierne er frustrert over hans stadige forsøk, forsøk, forsøk i overgangsmarkedet.

- Dette er grunnen til at man i Spania står klar til at Rafa Benítez forlater Liverpool på en eller annen måte.

Moyes må inn på teppet for derbykommentarer
Everton-manager David Moyes kan bli straffet av FA etter kommentarene hans om dommer Mark Clattenburg etter Goodison-derbyet i oktober. Everton fikk som kjent to spillere utvist i kampen som Liverpool vant 2-1, og dette fikk også Moyes til å bokstavelig talt se rødt. Han var også fortørnet over at Everton ikke fikk straffe i en situasjon med Jamie Carragher og Joleon Lescott inne i Liverpool-feltet på overtid, samt at Dirk Kuyt ikke ble utvist for en tofotstakling.

I tiltalen fra FA heter det at Moyes har antydet at Clattenburg var partisk, og således sådd tvil om dommerens integritet. Moyes må svare for seg innen 11.desember.