- Kritikken vil stilne med et godt resultat

Jamie Carragher tror bølgene etter Liverpools treningsleir i Portugal vil avta med et godt resultat på Nou Camp i kveld. Edmilson oppfordret Gerrard til å forlate Liverpool.

Jamie Carragher uttalte på gårsdagens pressekonferanse i Barcelona at et positivt resultat i kveld vil stilne kritikken etter hendelsene på klubbens treningsleir i Portugal. Et negativt resultat kan derimot bare forsterke råkjøret fra tabloidpressen.

- Det er ingen splittelse i spillergruppen. Vi forbereder oss på kamp som vanlig. Dersom vi oppnår et godt resultat vil alle klappe oss på skuldra og si at det var fantastisk, mens det vil slå ut andre veien om vi blir slått, erkjente midtstopperen.

- Det er ikke mye jeg kan si om den kvelden i Portugal, da jeg ikke var der. Men vi er alle fokuserte på kampen nå. Vi dro til Portugal for å forberede oss, og treningen gikk virkelig bra. Vi har forberedt oss til denne kampen en god stund nå, og nå ser vi bare frem til å spille, la han til foran et fulltallig pressekorps.

- Jeg har vært med på å oppnå to gode resultater her tidligere, og jeg håper vi kan klare det samme igjen. Vi skal spille på en av de mest berømte arenaer i fotballens verden, og det blir en stor kveld for alle involverte. Men jeg vil kun være fornøyd om jeg går av banen etter å ha oppnådd et godt resultat.

Carragher er ellers glad for at Samuel Eto’o ikke spiller kveldens kamp.

- Eto’o er en av de beste spissene i verden. Jeg spilte ellers mot Saviola i U-VM for mange år siden, og jeg vet alt om Gudjohnsen fra Premier League. Uansett hvem de bruker på topp, vil det bli tøft for oss.

Edmilson oppfordret Gerrard til å forlate Liverpool
Liverpools ankomst i Barcelona i går ble faktisk forsinket, ettersom klubbens charterfly ble forvekslet med en annet fly fylt med skiturister! Liverpool Daily Post spekulerer i dag i om dette var en genuin feil, eller en ”tradisjonell velkomst” til en bortekamp i Europa.

I tillegg til dette gjorde Barcelonas brasilianer Edmilson – som ikke vil spille i kveld grunnet skade – det han kunne for å skape mental ubalanse i Liverpool-leiren på gårsdagens pressekonferanse. Han begynte med å rose Steven Gerrard, for deretter å avslutte med at Liverpool-kapteinen burde finne seg en større klubb å spille for.

- Gerrard er Liverpools ansikt utad. Han er klubbens identitet. Han har alt. Han kan skyte, han kan heade, han kan takle, og han er den skapende kraften i laget. Han er kanskje ingen playmaker, men en sann arbeidshest med høy kampmoral og god teknikk. En av de mest komplette spillere som finnes.

- Men jeg synes han burde prøve noe nytt for å utvikle seg ytterligere som fotballspiller. Det er flott å skape seg en identitet og være et symbol for laget, klubben og landet, men det er en profesjonell side ved dette også. Han kan komme til å angre på at han ikke prøvde seg i utlandet når han legger opp, når han ser tilbake på karrieren.

- Han vil se tilbake og se at han misbrukte en fantastisk mulighet dersom han forblir i Liverpool karrieren ut. En mulighet til å prøve nye ting og vinne andre titler.