- La oss nå en ny finale

Daniel Agger tror det beste han og hans lagkamerater kan gjøre er å glemme det som skjedde i Aten. Skuffet Hammill returnerer. Gerrard+Lampard. Riise-spekulasjoner.

Agger vil glemme Aten
Daniel Agger vil gjøre seg ferdig med 2006/2007-sesongen først som sist. Den danske midtstopperen har hatt en glimrende sesong i den røde trøya, med 23 kamper fra start, fire innhopp og to mål i ligaen. Agger spilte også flere gode kamper i Champions League. Liverpool ble belønnet med finaleplass, men nå ønsker Agger at alle røde glemmer det som skjedde i Aten.

- Jeg var svært skuffet noen timer etter kampen, men det hjelper jo ingenting. Det var en kamp og det er ikke mulig å vinne hver gang. La oss komme oss videre nå. Heller enn å dvele ved det som skjedde mot AC Milan, må vi heller konsentrere oss om det vi kan gjøre noe med, nemlig neste sesong. Jeg har et sterkt ønske om å vinne Champions League, men det krever mye hardt arbeid og at vi ikke ser oss tilbake, sier Agger som allerede har satt seg store mål for kommende år.

Aggers sesong er langt fra over. Han og Danmark skal ut i to svært så viktige EM-kvalifiseringskamper den kommende uka. Først hjemme mot Sverige i København og så borte mot Latvia i Riga. Begge to bør vinnes, skal Agger og danskene bli å finne i det kommende sluttspillet.

Skuffet Hammill returnerer
Adam Hammill var svært skuffet etter cupfinaletapet for Celtic sist lørdag. Vingen er på utlån fra Liverpool til Dunfermline, og har til tross for nedrykk til Division One gjort sine saker svært så bra. Underdogsene hang godt med i store deler av kampen, men et sent Celtic-mål avgjorde kampen. Også Celtic-manager Gordon Strachan innrømmet etter kampen at de hadde vært heldige.

Nå returnerer Adam til Anfield og Liverpool.

- Jeg håper at den erfaringen jeg nå har fått vil hjelpe meg til å få flere muligheter til førstelagsfotball i Liverpool. Spesielt synes jeg det var artig å spille en finale. Jeg håper å få muligheter til det igjen. Det var fantastisk, sier 19 år gamle Hammill.

Det unge stortalentet sier han har mye å takke Dunfermline for.

- Jeg har nytt hvert minutt i klubben, og er evig takknemlig for den støtten jeg har fått fra supporterne. Jeg forlater klubben med mange gode minner. Nå får jeg vente og se hva som venter meg tilbake i Liverpool. Min plan er å spille førstelagsfotball neste sesong, men jeg vet ikke om det blir i Liverpool eller i en annen klubb. Forhåpentligvis vil Rafael Benitez gi meg muligheten til å bevise hva jeg er god for, men jeg respekterer ham uansett hvilken beslutning han har. Er jeg ikke i hans planer for førstelaget, håper jeg å få komme ut på lån for å få mer erfaring, sier den sympatiske unggutten.

Gerrard og Lampard sammen?
Landslagssjef Steve McClaren er overbevist om at Steven Gerrard og Frank Lampard er den perfekte duoen på midtbanen til det engelske landslaget. Sven Gøran Eriksson brukte ofte Liverpool- og Chelsea-stjernene sammen på midten. McClaren har foretrukket å ha Gerrard på høyresiden på midtbanen, men dette vil det nå bli en forandring på, siden David Beckham er tilbake med de tre løvene på brystet.

Og med Owen Hargreaves på sidelinjen, vil Gerrard og Lampard spille sammen på midtbanen i privatkampen mot Brasil på nye Wembley fredag kveld og i den langt viktigere kampen mot Estland i Tallinn neste onsdag.

- For en liten stund siden, så jeg kamper som Lampard og Gerrard hadde spilt sammen de siste to årene. De har spilt ti kamper sammen på midten i kvalifiseringskamper og i turneringer. Vi har vunnet sju, spilt to uavgjort og tapt en. Det er ikke dårlig og jeg tror de kan spille sammen og gjøre det bra, sier McClaren.

- Bare spekulasjoner
Det er sommer og Silly Season i England for tiden, og en av spillerne det spekuleres i skal være på vei bort fra Liverpool, er John Arne Riise. I går, under første dag av landslagssamlingen med Norge før hjemmekampene mot Malta og Ungarn, fikk 26-åringen spørsmål fra norske medier om de spekulasjonene som har versert i flere engelske medier om at Benitez skal vurdere å selge Riise dersom det kommer et godt bud på ham. En av avisene som spekulerer i dette er lokalavisa Liverpool Echo.

- Bare spekulasjoner og det er det mye av for tiden. Avisene kan skrive hva som helst, sier Riise selv. Han sier at han har hatt det tungt i dagene etter Champions League-finalen, men at formen er på vei opp igjen nå.

Det er spesielt å bruke ti dager på å lade opp til èn kamp i ti dager som man taper. Det er vanskelig i etterkant fordi man får en utladning. Men nå er jeg klar igjen og gleder meg veldig til å spille landskamper, sier Riise til VG.

Han tror at seier mot Malta (lørdag) og Ungarn (neste onsdag) på Ullevaal skal bringe landslaget i god posisjon til EM-sluttspill.

- Det er sju kamper igjen og veldig mye kan skje, sier Liverpool-spilleren som har to år igjen av sin nåværende kontrakt. Han har signalisert at han gjerne blir i klubben også etter det.