- Lågånden ble utslagsgivende

Dirk Kuyt mener at Liverpool slo Chelsea på grunn av bedre lagånd og samhold i troppen. Pennant og Alonso strålende fornøyd etter seieren. Sissoko og Martin fyller år.

Dirk Kuyt mener at bedre lagånd var årsaken til at Liverpool enkelt kunne beseire Chelsea på lørdag. Hollenderen scoret som kjent de rødes første mål i kampen, og spilte nok en meget god kamp.

- Seieren over Chelsea var et flott resultat, og det var bare ett lag som fortjente å vinne denne kampen. Vi var gode i angrep og fantastiske i forsvar. Vi ga de aldri sjansen til å komme inn i kampen, og defensivt var vi utrolig sterke, uttaler Kuyt til Liverpool Daily Post.

- Det var en perfekt dag for oss. Vi kontrollerte kampen og jobbet for hverandre som et lag skal gjøre. Det var den store forskjellen på oss og dem, legger han til.

1-0 scoringen var Kuyts niende for sesongen, og den tredje på de siste fire kampene han har spilt for klubben.

- Det var viktig at vi gjorde det første målet. Da vi spilte mot dem på Stamford Bridge i høst, hadde jeg en stor sjanse hvor jeg satte ballen i tverrliggeren. Det utgjør en stor forskjell når du scorer det første målet.

Også den andre målscoreren i kampen, Jermaine Pennant, sier seg fornøyd med innsatsen etter å ha nettet sitt første mål for klubben etter overgangen fra Birmingham City i sommer.

- Vi knappet inn på forspranget til Chelsea og holdt nullen igjen. Den gode formen hjemme på Anfield er inntakt. Vi har bevist at Anfield fortsatt er vårt fort, hvor vi er solide og spiller med stor selvtillit, konkluderer vingen i en uttalelse til Liverpool Daily Post.

- Innsatsen vi la for dagen var fantastisk. Vi holdt sammen og fortjente å vinne. Vi tillot aldri Chelsea å få tid med ballen, og angrep dem fra start av. Vi skapte sjanser, mens de aldri kom til muligheter, legger han til.

Pennant mener at det faktum at Chelsea manglet sine vanlige midtstoppere, kan ha bidratt til at Liverpool fikk det enklere enn forventet i denne kampen.

- De virket litt tafatte i forsvaret, og vi utnyttet det. Vi burde ha vunnet med større sifre enn to mål, men de tre poengene var det viktigste.

Xabi Alonso, som var ute av banen i hele ni minutter i første omgang mens han fikk sydd fem sting i leppa, mener resultatet beviser at Liverpool nå er i stand til å slå de andre topplagene.

- Vi trenngte en seier mot et topplag som Chelsea, og vi fortjente seieren. Dirk gjorde en flott scoring, og hvordan skal du egentlig klare å beskrive Pennants scoring? Vi er inne i en god kamprekke. Nå må vi fortsette å fokusere på de riktige tingene, og ikke tenke på avstanden opp til tetduoen, sier han til byens morgenavis.

Duo fyller år
Mohamed Sissoko fyller 22 år i dag. Midtbanespilleren, som har spilt 63 kamper for Liverpool uten å finne veien til nettmaskene, håper snart å kunne spille igjen etter et langt skadeavbrekk som følge av skulderskaden han pådro seg mot Birmingham i november.

En annen som har bursdag i dag, er reservelagets målvakt David Martin. Han fyller 21 år.