- Liverpool går foran England

Rick Parry har svart kritikerne som hevder at Liverpool bidrar med for få gode spillere til det engelske landslaget. - Liverpool vil alltid gå foran England, slår han fast.

Liverpools daglige leder Rick Parry har kommentert Middlesbrough-formann Steve Gibsons uttalelser om at klubber som Liverpool hindrer utviklingen til unge engelske spillere ved å hente inn så mange utlendinger. Parry kontrer dette med at for klubbledelsen på Anfield går Liverpool FC sine interesser foran Englands interesser.

Parry uttalte i et intervju med BBC Radio 5 Live at for Liverpools supportere har klubben førsteprioritet, og at fokus fortsatt vil være på å bringe suksess til Anfield-klubben. Han la til at klubbens satsing på ungdomsakademiet vil fortsette.

- Fra vårt ståsted handler dette om å vinne trofeer. Våre supportere setter Liverpool høyest, ikke England, og vår jobb er å bringe suksess til Liverpool. Men vi har også investert store summer i vårt ungdomsakademi. Vi fortsetter å utvikle unge engelske spillere, men hovedsaken er hele tiden å vinne trofeer.

- Det har vært vanskelig å fokusere på klubbens langtidsplaner så lenge eierskapet og kursen for fremtiden har vært uklar. Derfor er det en stor lettelse for oss at klubben endelig har fått nye eiere. Dette eierskiftet handlet ikke om penger, men om lidenskap, spenning og å vinne trofeer. Å vinne trofeer er det eneste alle i klubben bryr seg om. Amerikanerne kjøpte Liverpool fordi det er en slik spesiell klubb. Det siste de vil gjøre er å ødelegge det, forsikrer Parry.

- Gillett og Hicks er ærlige og oppriktige karer. De prøver ikke å innbille folk at de har vært supportere av Liverpool hele livet. De har lest seg opp på historien til klubben den siste tiden, og har satt pris på supporterne og atmosfæren. De prøver heller ikke å innbille folk at de forstår seg på fotball. Derfor er det også viktig at David Moores fortsetter i styret og i en rolle som klubbpresident.

- Et ord som har stått sentralt i prosessen er kontinuitet. De kommer ikke til å forandre på ting for forandringens skyld. Jeg har tro på at de sterke sidene ved denne klubben vil bestå, og våre supportere vil sørge for at ting ikke blir vesentlig forandret. De vil si sin mening til de nye eierne, dersom de gjør noe fansen ikke liker.

- Den mest synlige forandringen blir at byggingen av vår nye stadion vil starte i løpet av noen få uker. Det var også den største ufordringen for oss sett i fra et finansielt perspektiv. Det er et veldig viktig prosjekt for klubben, og enormt viktig for økte inntekter i fremtiden. Amerikanerne vet hvordan de skal drive og utvikle stadionanlegg, og de kan bringe inn store ressurser og ekspertise på det feltet. Forhåpentligvis blir dette første skritt på veien til flere trofeer.

På direkte spørsmål, nektet Parry å gå i detalj på hvor mye penger Rafael Benitez vil få å rutte med til nye spillere.

- Det kommer vi ikke til å avsløre. Det ville vært dumt. Beskjeden fra de nye eierne er at de deler vår visjon om å vinne ting. De har kommet hit for å skape suksesss, og hadde vi ikke trodd at vi ville få penger til å ta oss fremover ville vi ikke ha gjort denne avtalen.

- Rafa måtte vurdere et tilbud fra Real Madrid i sommer, noe som for han appellerte både til hjertet og til hjernen. Det måtte ha vært veldig fristende for han å dra. Vi satte oss ned og pratet om fremtiden en dag, og han ønsket å fortsette i klubben for å ta den fremover. Han ble lovet at han kan fortsette å investere i laget, og det var godt nok for han. Vi har helt siden han kom til klubben fortalt at vi har vært på jakt etter nye investorer, og vi informerte han i sommer om at klubben sannsynligvis ville få nye eiere snart. Det ble han opprømt over, og jeg tror det som har skjedd den siste tiden har styrket hans tro på at han tok det riktige valget i sommer.