- Liverpool har den beste manageren

Kenny Dalglish sammenligner Rafael Benitez med Bob Paisley. Istanbul gir fortsatt penger i kassa for Liverpool FC, som vil mer enn doble størrelsen på nytt museum.

STOPP KAKA
I sin første sesong med Liverpool scoret Kenny Dalglish seiersmålet da de røde slo Brugge i finalen i 1978.  King Kenny vant tittelen ytterligere to ganger med Liverpool.  Skotten tror at Rafael Benitez kan bli klubbens sterkest våpen i Aten, og sammenligner ham med Bob Paisley, den eneste manageren på øyriket som har ledet sitt lag til tre triumfer i den gjeveste E-Cupen.

- Det var mer taktikk når vi spilte ute i Europa og en av de få gangene hvor Bob Paisley ville forandre på sin toppstilling, forklarer Dalglish.

- Jeg kan huske at da vi spilte på kontinentet så ville Bob be meg om å ligge litt dypere.  Det var alltid annerledes ute i Europa, og han visste det.  Angripere ville få tett markering, mann mot mann.

- Samtidig hadde Bob stor tillit til sitt lag, og som smittet over på oss.  Det vil bli det samme for Liverpools spillere i Aten.  Rafa har allerede slått Ancelotti i Istanbul, og gutta vil ha stor tiltro både til Rafael Benitez og til hverandre. 

- I semifinalen mot Chelsea var Rafa den store forskjellen, og det kan bli det samme i Aten.  Vi har den beste manageren.

- Benitez er pinlig nøyaktig.  Jeg tror at han planlegger nøyaktig hvordan en kamp vil foregå og hvordan hans lag vil spille i perioder av den, til og med hvordan han vil gjøre innbytter, hvis det ikke skulle bli skader.

- Det andre som minner ham om Bob er at han kun liker å snakke om fotball.  Bob var aldri en som likte å konversere, og jeg vet at det nok er et spesielt utsagt fra en som meg(!), men han visste hva han ville når det gjaldt fotball og slik er Rafa også.

- Jeg tror det blir vanskeligere for Liverpool å snu en kamp mot Milan denne gangen, ikke fordi det ikke kan gjenta seg men fordi de er bedre enn sist.  Det sier seg selv at Kaka er en trussel.  Hvis han får være rettvendt, da er du i trøbbel.

- Men om Milan har blitt bedre så har også Liverpool blitt det.  Milan er så avhengig av Kaka at dersom vi kan håndtere ham, da har vi igjen en god sjanse.  Steven og Jamie vil igjen bli viktige spillere for oss.

- I tillegg har vi selvfølgelig våre fantastiske fans.  Sammen med vår manager, og den selvtilliten som spillerne må ha, da skulle vi ha alle årsaker til å tro at vi kan klare det igjen.


FULLT HUS
Besøkstallene på Liverpools museum på Anfield har skutt i været de siste årene.  Det begynte for alvor etter at tre cuper ble vunnet i 2001, og formelig eksploderte etter seieren mot Milan i 2005.  Triumfen i Istanbul førte til en firedobling av de som besøkte museet eller fikk omvisning.

- Det er et faktum at vi nå har nådd et metningspunkt, sier museumskurator Stephen Done (bildet).

- Uansett hvordan det går i Aten forventer vi at 2007 vil overgå 2006.  Skulle vi vinne 23.mai vil det bli en etterspørsel vi dessverre ikke kan etterkomme.  Det sier seg selv at ingen ivrer mer for å få en ny og større stadion enn oss.

- Hovedårsaken til økningen er at vi nå kan vise E-Cup pokalen som vi fikk til odel og eie i 2005.  Måten vi vant den kampen på ga oss mange nye venner, og det er ingen andre steder i Storbritannia hvor du kan se fem E-Cup pokaler i premieskapet.

- Siden Gerard Houllier var manager har vi fått skoleklasser fra Frankrike på besøk, og får det fortsatt.  Med Rafa kom det samme fra Spania og takket være Jerzy Dudek er det enormt mange som kommer fra Polen.

- Vi har visst i mange år at med en ny stadion ville museet minst bli doblet i størrelse, og de nye eierne tenker enda større.  Jeg er sikker på at det nye museet vil bli en av de største turistattraksjoner i Nord-England, noe det også bør være.

Stephen Done legger ikke skjul på at dette er en del av den businessen som er blitt fotballen til del.  I løpet av 2005-06 ble det for eksempel også arrangert 19 ”Istanbul kvelder” i klubbens regi, og som innbraktE omlag £500.000 i inntekter.  Lignende tall kan cateringfirmaet på Anfield vise til, hvor også Istanbul, E-Cup pokal og attraksjoner fra Liverpool FC står i sentrum.