- Liverpool har tatt kontakt

Malouda forteller at Liverpool og Chelsea har kontaktet Lyon. Benítez følte seg sikker på at Xabi Alonso ville bli. Juventus ville ha Alonso. Interessen for Mancini har avtatt. Dehydrert Pennant.

Lyons venstreflanke Florent Malouda har vært hyppig linket til Liverpool i det siste, og nå tar spilleren selv bladet fra munnen, og forteller at både Liverpool og Chelsea har rettet en forespørsel til Lyon omkring muligheten for å kjøpe Malouda.

Tidligere i dag meldte vi at overgangen til Malouda sto i stampe, etter at Arsenal visstnok skal ha vist interesse for spilleren, men nå viser det seg at det er Liverpool og Chelsea som har tatt det første skrittet for å prøve å lokke den franske landslagsspilleren som ønsker en ny utfordring, til klubben.

Florent Malouda insisterer på at han ikke har noen preferanser når det gjelder valg av ny arbeidsgiver, og går nå rundt i påvente av nyheter fra Lyon, som nå har mottatt en forespørsel fra både Liverpool og Chelsea om Maloudas tilgjengelighet.

- Jeg har snakket med styret i Lyon. Det medfører riktighet at de ikke har mottatt noe bud på meg enda og det stemmer at det har vært direkte kontakt fra andre klubber. Liverpool og Chelsea er de som har vist interesse for meg, opplyser Malouda til den franske sportsavisen L'Equipe.

- Hvordan dette ender til slutt, vet jeg ingenting om, men en ting som er helt klart er at jeg forlater Lyon. I Chelsea er min tidligere lagkamerat Didier Drgoba og resten av spillerne, men i Liverpool har de en flott trener i Rafael Benítez, og de har spilt i to Champions League-finaler på bare tre sesonger.

- Det som er viktigst for meg, er hvor mye en annen klubb ønsker å hente meg. For å flytte utenlands og spille i en ny klubb må man virkelig føle seg ønsket. Jeg er av den oppfatning at det sikkert kommer til å ta litt tid før det går i orden. Om avtalen er god for Lyon, er jeg sikker på at de ikke vil holde meg her mot min vilje, avslutter Florent Malouda.

- Jeg har alltid følt Xabi ville bli
Rafael Benítez forteller at han alltid var sikker på at Xabi Alonso ville motstå tilbud fra andre land, og fortsetter sin karriere på Anfield. Alonso signerte i dag en femårskontrakt med Liverpool, noe som setter stopper for alle spekulasjonene om baskeren kunne tenkt seg å forlate Premier League til fordel for Barcelona eller en annen stor klubb i Europa.

- Vi visste Xabi ønsket å bli, og han visste at vi ønsket å beholde han. Noen andre toppklubber var interessert i å gjøre et eller annet, eller i det minste komme med en forespørsel. Situasjonen har uansett alltid vært klar, og det er at vi ønsker å bygge et sterkt lag for fremtiden, og Xabi er absolutt en del av den fremtiden, skryter Benítez.

- Han har hatt noen fantastiske år her i Liverpool, og han vil bli like god, om ikke bedre, i fremtiden. Når man vet at man har slått seg til ro og at laget er klart for en ny utfordring kan man begyne å jobbe med fokus på kun det. I mine øyne har jeg en hel rekke muligheter over hele banen nå, og spesielt på den sentrale midtbanen. Xabi er en nøkkelspiller, men han behøver å kjempe for plassen sin, og det gagner laget som helhet, avslutter den taktiske spanjolen.

Juventus viste interesse for Alonso
En av Liverpools agenter i Italia, Mauro Pederzoli, røper at Juventus ønsket Xabi Alonso som en del av handelen om David Trezeguet skulle til Liverpool. Benítez viste også interesse for franskmannen i fjor sommere, men han gikk ikke med på å la Alonso forlate Liverpool.

- Vi saumfarer markedet for en kvalitetsspiss. Vi har fulgt David Trezeguet en periode, men vi vurderte engang ikke en byttehandel som innebærte Xabi Alonso. Han er rett og slett ikke for salg. Han er en av grunnsteinene i det laget Rafael Benítez prøver å bygge for fremtiden, beretter Pederzoli til Teleradiostereo.

Lunken Mancini-interesse
Liverpool skal ha vært svært interessert i Romas Amantino Mancini, men interessen skal ha kjølnet i det siste. Mauro Pederzoli opplyser at Pennant har overbevist såpass at de ikke ser det umiddelbare behovet for en ny høyreving i klubben.

- Vi har fulgt Mancini gjennom hele de siste året, og det med stor interesse, men nå er situasjonen en annen. Utviklingen til Jermaine Pennant har tilfredsstilt alle i trenerstaben, forteller Pederzoli, også dette til Teleradiostereo.

Pennant var dehydrert
Jermaine Pennants agent avkreftet i dag ryktene om at Pennant skal hatt en fyllekule rett før han satt seg i flyet fra Malaga til Stanstead. Medpassasjerne ble sjokkerte da den engelske høyrevingen plutselig besvimte i midtgangen på vei tilbake fra toalettet en halvtime etter avgang med EasyJet-flyet fra Spania.

Pennant hadde vært på ferie sammen med blant andre Charlton-spiller Jonathan Fortune, og flyvertinnene måtte tilføre Jermaine oksygen etter hendelsen. Engelske aviser hevdet han merket ettervirkningene av all drikkingen, men det motbevises nå av Pennants agent.

- Hele historien har blitt overdrevet sterkt. Jermaine svimte av, men grunnen var ikke at han hadde drukket tett hele dagen. EasyJet kan fortelle at dehydrering var årsaken til hendelsen. Han var på ferie med Jonathan Fortune, og han er en fornuftig kar. Jermaine trenger ikke negativ publisitet som dette, opplyser Pennants agent, Sky Andrew.