- Liverpool likevel ikke de verste

William Gaillard og UEFA har begynt på sin rotur. Tom Hicks og Steven Gerrard angriper også hovedorganisasjonen i europeisk fotball. - Tidenes billettsvindel, sier Pål Chr. Møller.

Ingen straff for Liverpool
Etter å ha hevdet at Liverpools supportere er verstingene i europeisk fotball har informasjonsdirektør William Gaillard (bildet) startet å ro.  Uttalelsene om at ingen har bidratt til så mye problemer som de som følger de røde ute i Europa har satt sinnene i kok og Gaillard skal nå ha begynt å trekke tilbake sine kommentarer. 

Reuter skriver nå at Guillard innrømmer at flere av de 25 hendelsene om bråk man hadde om Liverpools var ”små” og at en ikke kunne si at klubbens fans ”var de verste”.

En kilde Reuter har vært i kontakt med sier at rapporten som er utarbeidet også konkluderer med at Liverpool som klubb ikke blir straffet etter hva som skjedde i Aten.  ”Rapporten legger frem noen forslag, men ingen straffetiltak.  Ingen disiplinære aksjoner vil bli gjort mot Liverpool.”


- En klovn
I et intervju med Sky Sports News sier Tom Hicks at Guillard er en klovn og at han ikke klandrer Liverpools supportere.  Steven Gerrard mener også at det må konkluderes med at arrangementet i Aten ikke var godt nok.

- Jeg synes fyren fra UEFA var en klovn for å si hva han sa, mener Hicks.  – UEFA håndterte ikke dette riktig.  Å gi 17.000 billetter til begge lag, spesielt når en visste at 40.000 fra Liverpool ville reise, var galskap.  Jeg mener det er et klassisk eksempel på byråkrater som prøver å legge presset over på andre.

- Det håndterte ikke dette rett, de hadde ikke et skikkelig opplegg når det gjaldt billetter.  Uheldigvis var det falske billetter i omløp og uheldigvis var det Liverpool-fans som hadde kjøpt billetter for sine hardt opptjente penger og som ble fortalt at de ikke kunne få plass.  Ble de forbannet over det?  Selvfølgelig ble de forbannet, og jeg klandrer dem ikke.

- Det plager meg siden vi har reist sammen overalt i de seks eller syv årene jeg har vært på førstelaget, sier Steven Gerrard om Liverpools fans som nå må se negative overskrifter om seg selv etter rapport og uttalelser fra UEFA.

- Ut fra det jeg har sett har deres oppførsel vært fantastisk, slik at dette overrasker meg.  Jeg hadde venner og familie til stede på familien, og deres oppfatning var at organiseringen ikke var god nok.  Jeg er sikker på at når alt er blitt undersøkt vil man konkludere med at organiseringen ikke var tilstrekkelig at det kanskje var en minoritet av Liverpools supportere som kan klandres.  Etter min oppfatning må imidlertid Champions League finalen spilles på en større stadion hvor opplegget er bedre.

LFCSCSB reagerer
-UEFA beskylder Liverpoolsupportere for å stjele billetter fra barn, men sannheten er at det er UEFA som har stått for tidenes billettsvindel, sier lederen i Liverpools skandinaviske supporterklubb Pål Christian Møller til Nettavisen.

-Til tross for at de hadde gyldig billetter til Champions League-finalen mellom Liverpool og AC Milan, ble hundrevis av Liverpoolsupportere nektet adgang til stadion. UEFAs unnskyldning var at de hadde sluppet inn andre personer uten billett eller med falske billetter. –Når man selger en vare, men nekter å levere det man har solgt, kalles det svindel, raser Møller, som er oppgitt over det han kaller en svertekampanje mot Liverpoolsupportere.

-Faktum er at UEFA bommet totalt på gjennomføringen av Champions League-finalen. –Nå forsøker de desperat å legge skylden på supporterne. –I alle andre saker, legger UEFA ansvaret på arrangørene av kampene, som f eks da NFF fikk bot etter bosniske supporteres tribunebråk på Ullevaal i våres. –Disse reglene gjelder tydeligvis ikke når det er UEFA selv som arrangerer kamper, sier Møller videre. 

UEFA hevder videre at Liverpool har de verste supporterne i Europa. –Når UEFA kan synke så lavt at de hevder noe slikt, har de mistet enhver grad av troverdighet, mener Møller og minner om fotballopptøyene i Italia som kostet en politimann livet tidligere i år. –UEFA synes åpenbart det er verre å protestere mot at man stenger stadion for tilskuere som har betalt for å slippe inn, enn voldelige italienere som tar livet av en politimann, slik det skjedde på Sicilia tidligere i år, avslutter formannen i supporterklubben.