- Liverpool mangler teknikk

Carlo Ancelotti mener Liverpool-spillerne er dårlige teknisk. G14 blir utvidet. Tap for Herrera. Jakten på Porritt i gang.

Milan-manager Carlo Ancelotti beskrev Liverpool som et lag med tekniske begrensninger på gårsdagens pressekonferanse i Milano. Han tror imidlertid at nettopp disse begrensningene gjør dem til en farligere motstander for Milan enn Manchester United, som italienerne slo i semifinalen.

Ancelotti uttalte faktisk at han regner Liverpool som det minst teknisk begavede laget av de tre klubbene fra England som tok seg til semifinalen i årets turnering.

- Av de tre engelske klubbene i semifinalene ville jeg ha foretrukket å spille mot Manchester United i finalen. Delvis fordi jeg så hva de stod for i semifinalene på Old Trafford og San Siro, og delvis fordi de er et teknisk begavet lag som spiller fotball. Jeg har en følelse av at det ikke vil være tilfellet med Liverpool, uttalte Milan-manageren.

Ancelotti regner Liverpools defensive styrke og gode organisering som uvanlige egenskaper for engelske lag, og forventer ikke en åpen kamp av den typen verden ble vitne til i 2005.

- For to år siden var vi slitne, mens alle mine spillere er i toppform nå. Liverpool er veldig godt organiserte, og er ekstremt gode til å fokusere på det de skal. Milan er et sterkt italiensk lag. Selv om vi har utlendinger på laget har vi en sterk italiensk kultur i troppen. Liverpool har ikke DNA’et til engelske lag. De er mer et Middelhavs-lag. Benitez er en god manager, som legger stor vekt på disiplin. Han er en perfeksjonist.

Ancelotti er ellers glad for at lagets kaptein, Paolo Maldini, blir spilleklar til finalen.

- Jeg tror han kan spille, ettersom han nå kjører et spesielt treningsprogram med tanke på kneskaden.

G14 blir utvidet
G14-gruppen, som er interesseorganisasjonen for Europas toppklubber, er i ferd med å bli utvidet. Liverpool er som kjent et av medlemmene i gruppen. Da organisasjonen ble stiftet i 2000 var det 14 klubber med. Dette ble utivdet med fire nye i 2002. Nå som Lyons Jean-Michel Aulas har blitt valgt som president snakkes det om å innlemme enda 16 lag. Dermed vil gruppen totalt bestå av 32 klubber.

Tap for Herreras Espanyol
Det hjalp ikke at Liverpool-linkede Daniel Alves misset i straffespark-konkurransen. Tidligere Liverpool-trener Paco Herrera og Espanyol tapte gårsdagens UEFA-cupfinale for Sevilla fra ellevemetersmerket, etter at det stod 1-1 etter ordinær tid og 2-2 etter ekstraomganger.

Porritt en populær mann
The Times skriver at både Chelsea, Manchester United og Liverpool er ute etter å sikre seg Middlesbroughs unge stortalent Nathan Porrit i sommer. 17-åringen, som har blitt beskrevet som ”den nye Ryan Giggs”, har avslått et tilbud om en proffkontrakt på Riverside. Barcelona, Real Madrid og Juventus har også hatt speidere for å følge Porritt. Chelsea blir regnet som favoritter til å sikre seg stortalentet. Klubben som får napp må betale Middlesbrough minst £500 000 i kompensasjon.