- Liverpool skal bli konkurransedyktige

George Gilletts ambisjon er at Liverpool skal bli konkurransedyktige med Arsenal og Man Utd økonomisk sett. Crouch overrasket over lett spill. Kromkamp kapitulerer. Ung PSV-spiller linkes.

George Gillett jr nekter å avsløre hvor mye penger Rafael Benitez får å rutte med på transfermarkedet i sommer, men bekrefter overfor ITV at han kommer til å støtte spanjolen med midler. Sammen med Tom Hicks var Gillett på plass i Eindhoven i går, der de så sitt lag knuse PSV.

- Rafa har innlemmet oss i sin plan for sommeren, men vi ønsker ikke å diskutere dette offentlig. Vi tror på å bygge opp en vinnertradisjon, og det betyr at vi akter å bygge noe på lang sikt, slik at vi kan oppnå suksess, siteres Gillett.

Ellers benekter Gillett at han og Tom Hicks akter å konkurrere med erkerival Manchester United når det gjelder stadionkapasitet.

- Vi må være konkurransedyktige økonomisk sett. Forandringen av planene i Stanley Park handler ikke om at vår stadion vil være større eller mindre enn Old Trafford. Arsenal har med sin nye stadion Emirates satt standarden når det gjelder å bringe inn inntekter på kampdag. Vi ønsker å bli konkurransedyktige, og vi vil unngå å komme på etterskudd.

Crouch overrasket over lett match
Peter Crouch uttaler til uefa.com at han er overrasket over hvor lett spill Liverpool fikk i Eindhoven i går kveld.

- Vi hadde hele tiden troen på at vi skulle få et godt resultat, men å gjøre tre mål på bortebane var mer enn vi hadde forventet. Så snart vi fikk den første scoringen hadde vi full kontroll.

Crouch er også imponert over at lagkamerat Steven Gerrard nå er Liverpools mestscorende spiller i den gjeveste av europacupene.

- Det er litt av en bragd. Det er vanskelig å oppnå noe slikt i en klubb av Liverpools størrelse. Jeg er sikker på at han vil gjøre mange flere mål for klubben i Europa.

Den lange spissen har nå gjort fire mål på to kamper, og var henrykt over å få en ny sjanse til å vise seg frem fra start av i går kveld.

- Det er fint å starte kamper. Av og til får du ikke spille fra start av når du har spilt 90 minutter i forrige kamp, ettersom manageren liker å rotere på laget. Men det var ikke tilfellet mot PSV. Jeg spilte mesteparten av kampen og vi vant. Da må jeg bare være fornøyd, sier Crouch.

Spissen innrømmer at det er vanskelig å ikke tenke på en semifinale mot Chelsea eller Valcencia nå som laget har tre mål å gå på før returen på Anfield.

- Vi leder med tre mål, med PSV er alltid kapable til å score. Vi må sørge for at vi avgjør dette til vår fordel, og holder tett bakover slik vi vanligvis gjør. Vi må angripe dem i returen og kanskje score flere mål. Alle er opprømte nå. Dette er en fantastisk turnering å spille i. Vi har alltid et øye til hvem vi kan møte i neste runde, men vi har fortsatt en jobb å gjøre.

Kromkamp innrømmer nederlag
Tidligere Liverpool-forsvarer Jan Kromkamp mener at hans PSV ikke har en sjanse til å gå videre nå, etter å ha tapt 3-0 på hjemmebane. Dette var nederlendernes største nederlag på hjemmebane i Champions League siden de tapte 4-0 for Arsenal i september 2002.

- Førsteomgangen var ganske jevn, men andre omgang var en helt annen historie. Vi prøvde å komme inn i kampen igjen, men vi ble straffet hardt to ganger, først etter en svak klarering fra vårt forsvar og deretter på en kontring.

Backen innrømmer nå at hans lag virker å mangle selvtillit.

- Jeg tror man kunne se at vi mangler selvtillit for øyeblikket. Vi ga bort ballen for lett og for ofte, og hadde problemer med å komme oss tilbake i forsvar raskt nok. Vi må være realistiske. Vår prioritet nå blir de gjenstående seriekampene og ikke returen i Liverpool. Vi har ikke sjanse til å ta igjen dette her.

Det var Timmy Simons som forærte ballen på et sølvfat til John Arne Riise på 2-0 scoringen. Et øyeblikk som den belgiske landslagsspilleren helst vil glemme så fort som mulig.

- Jeg var usikker på om jeg skulle heade eller sparke ballen da jeg skulle klarere. Jeg visste ikke om jeg hadde noen bak meg. Jeg klarerte den ikke langt nok, og hadde ingen sjanse til å rette opp feilen, da Riise skjøt så raskt og traff så rent. Jeg må innrømme at det var et meget vakkert mål, sier den ulykksalige belgieren.

Nå tror han Liverpool kan vinne hele turneringen.

- Liverpool er ekstremt disiplinerte. Jeg kan kun huske at de hadde fire-fem klare målsjanser, og de gjorde mål på tre av dem. Jeg tror de har nok kvaliteter til å vinne hele turneringen. Som lag er de ekstremt vanskelige å bryte ned. Det er rett og slett vanskelig å skape noe mot dem, avslutter Simons.

Ung PSV-spiller linkes
Den nederlandske avisen De Telegraaf melder at Liverpool er interessert i PSV-talentet Genero Zeefuik. 16-åringen debuterte for Eindhoven-klubben mot NAC Breda i helgen, men var ikke med mot Liverpool i går ettersom han ikke har blitt registrert for Champions League-spill av nederlenderne. Ifølge den nederlandske avisen hadde klubbene samtaler om spilleren før gårsdagens kamp.