- Nåtiden er viktigst

Fokuset må være på hva vi har klart, ikke på hva vi ikke har klart, sier Carragher, som vil vinne Champions League for supporterne. Han kritiserer dem som kaller Liverpool et kjedelig lag.

Jamie Carragher sier at Liverpool må ”leve i nuet”, når de nå skal forsøke å vinne den gjeveste e-cupen for sjette gang. Forsvarspilleren vet at uansett hva som blir resultatet i Athen, vil pressen de neste ukene fokusere på hvor langt Liverpool havnet bak Manchester United i ligaen. Han ønsker at fokuset settes på Champions League-finalen.
- Det er mange folk som snakker om hva klubben ikke har oppnådd, men noen ganger må vi tenke på hva vi har klart og at vi har sjansen til å gjøre det igjen nå.

- Uansett hva som skjer i morgen, vet jeg at det første spørsmålet jeg vil få er: ”Hva med Premier League?” For å være ærlig, så bryr jeg meg ikke om neste sesongs Premier League akkurat nå.

- Se på Manchester United. De hadde en briljant sesong ved å vinne premier League, men alt du hører er at de ikke lyktes i Europa. Det er det samme med Chelsea, selv om de har vunnet ligaen to ganger på rad og de vant FA-cupen nå. Folk snakker om hva disse lagene ikke har klart.

- Og vi har fått høre dette i årevis. Jeg tenker på alle cupene vi har vunnet de siste årene, og nå har vi sjansen til å vinne Champions League igjen for andre gang på tre år. Men alt vi hører om er at vi ikke har lyktes i ligaen.

- Noen ganger må man ta et skritt tilbake og nyte øyeblikkene, sette pris på eksakt hvor du er og hvor bra man har gjort det for å komme dit man er. Man må være positiv.

- Som spillere vet vi at vi må gjøre det bedre i ligaen, men siden 2005 er statistikken vår i Europa bedre enn noen andres uansett land. Det må den være.

- Så istedenfor å tenke på hva vi skal gjøre etterpå, og vi vil alltid ha de største ambisjonene, tenker vi på hva vi skal gjøre nå, og det er å vinne en ny Champions League-finale.

- Dersom vi vinner igjen, vil det være alt jeg kommer til å bry meg om de neste par ukene.

- Vi må slutte å snakke om hva vi ønsker å gjøre. Vi må konsentrere oss om hva vi kan gjøre og nyte øyeblikket mens vi kan. Man vet ikke hvor ofte slike sjanser dukker opp.

Liverpool har også fått stempelet på seg om å være et kjedelig lag.
- Før hver eneste store finale vi har spilt, har de samme kommentarene kommet. Men vi har faktisk bidratt til noen av de mest åpne affærene fotballen har sett.

- I 2001 ble vi beskyldt for å være negative, men UEFA-cupfinalen mot Alaves var den beste UEFA-cupfinalen noen gang.

- I Istanbul gikk alle spådommene ut på en tett, defensiv kamp med sluttresultat 1-0, men det endte til slutt med den beste Champions League-finalen noen gang.

- Så var det forrige sesongs FA-cupfinale mot West Ham. Det var en av de mest spennende cupfinalene som har vært.

- Jeg vet ikke hva det er, men uansett når vi er i en finale, så ser slike ting ut til å skje. Så det virker svært strengt av folk å kalle oss for et forsiktig lag.

- Jeg så finalen i FA-cupen på lørdag, og selv om alle sier at United spiller angrepsfotball, spilte de med én mann på topp, og det var nesten ikke en sjanse i hele kampen.

- Man kan bare ikke generalisere på denne måten fordi hver kamp er forskjellig.

De nøytrale ønsker nok en ny klassisk finalekamp, men Carragher ser helst at Liverpool tar en mer tradisjonell vei til seier.
- Jeg ville være henrykt dersom vi kan vinne kampen slik klubben gjorde i 1978 mot brugge eller i 1981 mot Real Madrid.

- De var kjent som tette, defensive kamper hvor ett mål avgjorde for oss. Hvis vi kan gjenta det, vil de gi meg like my glede som måten det skjedde på forrige gang.

- Jeg bryr meg ikke om måten vi vinner på. Jeg ønsker bar å vinne.

Carragher og spillerne ønsker å vinne for fansen.
- Det kan høres ut som en klisjé , men vi spiller virkelig for fansen mer enn noen andre. Vi vet hvor gjerne supporterne ønsker dette og hvor stolte de er over å se også på denne arenaen.

- Det er noe vi alle tenker på når vi forbereder oss til kampen. Det gir oss definitivt den troen vi trnger. Uansett hvilken situasjon vi er i, så må vi holde det gående og våre supportere vil aldri gi opp.

- Det var det som skjedde i Istanbul. Jeg tror ikke det finnes andre supportere i verden som ville ha støttet spillerne i slike tilfeller når man ligger under 0-3.

- Jeg håper bare at vi slipper å gå i gjennom det samme igjen. Bare vi vinner, så bryr jeg meg ikke.