- Nyervervelsene hever nivået

Rafael Benítez mener sommerens kjøp hever nivået til enhver spiller i klubben, og at man allerede kan se virkningen av det. Ny kamp mot Auxerre i morgen. Lucas Leiva fortsatt ikke klar.

Rafael Benítez mener sommerens kjøp allerede har en dynamisk effekt i kampen om plassene i startelleveren denne sesongen. Liverpool-manageren sier at ankomsten til kvalitetsspillere som Fernando Torres, Ryan Babel, Andriy Voronin og Yossi Benayoun ikke bare forbedrer kvaliteten på troppen, men også fører til at de allerede etablerte stjernene må forbedre spillet sitt for å figurere fast i lagoppstillingen.

Benítez beretter at mange av stjernene jobber enda hardere på trening nå, enn hva som var tilfellet tidligere, noe John Arne Riise også sier. Det lover bra for den kommende sesongstarten.

- Jeg har mang en gang poengtert at planen min er å bygge et lag med minst to gode spillere i enhver posisjon. Standarden på alle disse spillerne er nå veldig høy, og det er en viktig faktor. Det er også nøkkelen for meg, utbasunerer spanjolen.

- Over åtte eller ni måneder av sesongen vil det bli suspensjoner og skader, men når alle er tilgjengelige vil man se at enhver gjør sitt ytterste for å spille på topp i hver eneste kamp. Det betyr at kvaliteten bedres i hele troppen. Muligens er det også allerede synlig hvor hardt spillerne jobber, fortsetter han.

Benítez tror også at spillerne som ble hentet i fjor har muligheten til å hoppe opp enda et nivå spillemessig. Dirk Kuyt vil nok være på hugget etter enda flere mål, og Jermaine Pennant vil være ute etter å fortsette den gode formen han viste mot slutten av sesongen, og som han nå viser i treningskampene.

- Det er for tidlig å snakke om hva spillerne kommer til å gjøre eller ei denne sesongen, men det er opplagt at vi har spillere som Pennant og Benayoun som kan utgjøre en forskjell i løpet av en kamp.

- De har kvalitetene til å utrette ting på banen som andre ikke kan, og nøkkelen er å se at de alltid prøver. Pennant avsluttet fjorårssesongen meget bra, og har allerede vist gode takter i sesongoppkjøringa. Allerede har mange av spillerne vist hvilke kvaliteter de besitter.

- Vi må dog være forsiktige når vi snakker om disse treningskampene. Folk bør huske på at vi har trent samme dag som kampene har funnet sted, så de er ikke på sitt beste enda.

- Vi har vært vitne til mye positivt spill til nå. Det er bra for oss at vi scorer mål og skaper en rekke sjanser, men det er normalt at balansen mellom forsvaret og angrepet ikke er helt på sitt beste enda. På tirsdag (mot Werder Bremen, journ. anm.) var det et fysisk kamp som holdt høyt tempo, avslutter Rafael Benítez.

Liverpool møter Auxerre til dyst i morgen klokken 15.00. Kampen vil dessverre ikke bli vist andre steder enn på Setanta, en kanal få nordmenn har tilgjengelig. Vi følger imidlertid kampen her på liverpool.no, og du kan også få scoringsvarsel på din mobil ved å sende LFC LIVE START til 2180.

En som ikke blir klar til kampen, og som heller ikke kan trene med lagkameratene sine i Svetis enda, er den brasilianske nyervervelsen Lucas Leiva. Planane on at han kunne reise til Svetis har blitt skrinlagt ettersom de nevnte passproblemene fortsetter for supertalentet. Han blir på Melwood og trener med reservene frem til problemet er løst.

Etter at kampen mot Auxerre er unnagjort venter kamp mot Sør-Kina i Barclays Asia Trophy. De røde vil sette kursen mot Østen til helga.