- Psykologisk viktig å vinne

Rafael Benitez mener selvtilliten en seier på søndag vil medføre, er minst like viktig som de tre poengene med tanke på resten av sesongen.

Rafael Benitez sier til liverpoolfc.tv at han tror den selvtilliten som en seier mot Manchester United vil generere vil være langt viktigere enn de tre poengene som står på spill søndag ettermiddag. En seier over United vil medføre at Liverpool bare vil være tre poeng bak rivalen fra Salford, med en kamp mindre spilt. Men Rafa mener altså at det psykologiske aspektet av en seier vil være av enda større betydning. Spanjolen tror at en seier vil medføre at man kan utfordre om tittelen etter jul og nyttår.

- Viktigere enn de tre poengene er selvtilliten en seier gir deg. Slår vi United eller Arsenal, vil det bety veldig mye for selvtilliten til laget.

- Jeg tenker kun på vår kamp, og bekymrer meg ikke for hvordan det går i oppgjøret mellom Arsenal og Chelsea. Slår vi United, holder det for meg.

Det bitre tapet for United på Anfield i fjor plager fortsatt spanjolen.

- Vi var det beste laget i den kampen. Dersom det hadde blitt uavgjort kunne vi ha sagt at det var greit, vi var bedre men klarte ikke å score. Men å slippe inn mål i siste minutt er det verste du kan gjøre. Det var et skikkelig deprimerende øyeblikk for oss.

- Det er skuffende å tape generelt sett, men det er ekstra bittert å tape mot et av topplagene når du har vært det beste laget. Nå har vi mer selvtillit, og kan slå dem. Det er viktig for oss at kampen går på Anfield. Vi har respekt for dem, for de har et rutinert lag, men vi har tro på oss selv.

- Som vanlig blir det vanskelig å kontrollere spillerne i en slik kamp som dette, mot kvalitetsspillere og stjernenavn. Man må gi kreditt til Alex Ferguson, som har klart å holde styr på disse stjernene i så mange år. Dette er skikkelig gode spillere, som det ikke blir lett å stoppe. Men når spillerne kommer ut på banen, vet de hva de har å gjøre.

Benitez har ingen betenkeligheter med å bruke Torres i angrepsrekka også mot United.

- Han har spilt i kamper mellom Atletico og Real Madrid. Dette er en vanskelig kamp, hvor supporterne lager mye leven i begge leire. Det er ganske likt det han har i vente på søndag. Han kan forvente en vanskelig kamp, som blir fysisk og tøff, mot erfarne spillere. Den vil bli ganske lik Chelsea-kampen, bare med enda mer intens rivalisering mellom de to lagene.