- Rafa har et europacuplag

John Barnes mener at Rafael Benitez sitt mannskap er bedre skikket til spill i Champions League enn Premier League. Påskeferie for U18. Ablett forbannet etter reservenes kapitulasjon.

John Barnes og Liverpools storlag på slutten av 80-tallet fikk aldri sjansen til å dominere Europa på grunn av at klubben ble utestengt fra det gode selskap etter opptøyene på Heysel. Mange mener at disse Liverpool-årgangene ville ha tatt Europa med storm, og bidratt til at enda flere ”bøtter” ville ha stått i premieskapene på Anfield enn de fem som står der i dag. Barnes selv er ikke like sikker.

- Vi dominerte alt på hjemlig grunn, men jeg er ikke like sikker på at vi ville ha vært like suverene ute i Europa. Nå virker det som om Liverpool er bedre rustet til å spille i Champions League enn i Premier League, og det har mye med måten de spiller på å gjøre. I ligaen forventes det at Liverpool angriper motstanderen, mens de mot lag som AC Milan, Barcelona og Bayern München kan legge seg tilbake og satse på kontringer.

- I europacupene må du være mer forsiktig enn du er i ligaen, og det ville ikke ha passet det laget vi hadde på slutten av 80-tallet. Vi angrep uansett. Det fungerte bra i ligaen, men ville trolig ha blitt vår bane i Europa, forklarer Barnes til Liverpool Daily Post.

- Liverpool har ikke vunnet ligaen siden jeg var med i 1990. Ingen trodde på den tiden at klubben ikke ville gå til topps i ligaen en eneste gang i løpet av de neste 18 årene. Men jeg er ikke overrasket over det lenger nå. Jeg var kanskje overrasket de første seks årene etter 1990, men etter det har klubben rett og slett ikke vært kapabel til å vinne ligaen. Man har ikke vært i stand til å konkurrere med Manchester United, Arsenal og Chelsea. I fjor var imidlertid ikke avstanden opp til vinneren så stor, og jeg tror ikke det går nye 18 år før Liverpool går til topps.

Om kveldens Champions League-kamp har Liverpool-legenden følgende å si:

- Jeg hadde likt det bedre om Liverpool hadde møtt AC Milan eller en av de større klubbene, for det er da dette mannskapet hever seg. Folk forventer at Liverpool skal kjøre over PSV, og dersom det ikke skjer i løpet av de 10 første minuttene kan det bli farlig. Så oppgaven er ikke så enkel som folk later til å tro. Mot Barcelona kunne Liverpool legge seg bakpå og holde tett bakover. Det vil kanskje ikke supporterne akseptere mot PSV.

Masters i Dubai på torsdag
Barnes befinner seg for tiden i Dubai, der han skal spille for Liverpool Legends i Dubai Masters på skjærtorsdag. Til lokalpressen der nede sier han at han er kommet til Dubai for å slå erkerivalen Manchester United og vinne hele turneringen.

- Andreplass er ikke aktuelt for oss, uttalte han på en pressekonferanse før møtene med Rangers, Celtic og Manchester United.

- Dette blir slaget om Storbrittannia, og kamper mellom engelske og skotske lag er alltid eksplosive. Det samme går for kamper mot Manchester United. Vi hater å tape mot dem mer enn noen annen. United har slått Liverpool jevnlig i Premier League de siste årene, og nå akter vi å ta revansje her i Dubai, avslutter en offensiv Barnes.

Advokatene jobber på spreng for Riise
Liverpool Daily Post melder i dag at John Arne Riises advokater jobber på spreng for å få avvist konkursbegjæringen som er rettet mot sunnmøringen. Det er en gjeld på £100 000 relatert til en disputt med tidligere agent Einar Baardsen som har havnet i det engelske rettssystemet. Lokalavisen skriver at Riises advokater har lykkes med første skritt på veien mot å få kjennelsen annulert.

Påskeferie for U18
Liverpool U18 har nå tatt påskeferie, og skal ikke i aksjon igjen før i finalene i FA Youth Cup mot Manchester United 16. og 19.april. De to siste ligakampene før påske ble som kjent begge tapt 1-0, og den ene av dem var mot nettopp finalemotstanderen.

- På grunn av at de to siste kampene før påske kom svært tett på hverandre, eksperimenterte vi en del med laget. Vi dominerte banespillet men lykkes ikke foran mål, forteller trener John Owens til Liverpool Daily Post.

- Vi fortjente ikke å tape noen av kampene, men våre motstandere utnyttet feil hos oss, legger han til.

Den danske keeperen Martin Hansen pådro seg en ryggskade i kampen mot Manchester United, men etter behandling ser han nå ut til å bli klar til finalene i juniorcupen.

Ablett forbannet etter tap
Liverpools reservelagstrener Gary Ablett var mildt sagt forbannet etter at hans lag slapp inn tre mål i andre omgang og tapte 3-1 borte mot Manchester City i går kveld. Alt så ut til å gå veien da Nabil El Zhar førte de røde opp i en tidlig ledelse, men etter pause falt Liverpools lag sammen som et korthus.

- Vi tapte fordi det ikke var nok spillere ute på banen som tok ansvar. De tre målene vi slapp inn var skuffende. Ved samtlige scoringer mistet vi ballen og hang ikke med når det kom løp inn i feltet. På den andre scoringen deres måtte Emiliano Insua markere fem mann helt alene, noe som er uakseptabelt, uttaler en svært skuffet og forbannet Ablett til liverpoolfc.tv.

- Jeg syntes ikke vi spilte bra i første omgang, men vi fortjente den ledelsen vi hadde og burde ha gjort flere mål ettersom vi hadde to skudd som gikk like utenfor. Men vi tapte kampen i andre omgang, noe som var svært skuffende.

- I våre tre siste kamper før denne har vi spilt virkelig bra, og jeg og Hughie McAuley har vært virkelig fornøyd, men denne gangen var spillet uakseptabelt dårlig. Vi må gjøre det bedre enn dette, og det er vår oppgave å sørge for at spillerne blir bedre, avslutter han.

Ryan trakk seg fra Irland-troppen
Liverpools James Ryan har trukket seg fra spill for Irland U19 til denne ukens kamp mot Portugal i Oporto Invitational Tournament. Det er en skade som forhindrer landslagsspill for den unge iren.

Hillsborough-skjorter selges på Andy’s i kveld
I forbindelse med kveldens kvartfinale mot PSV Eindhoven kommer supporterklubben til å selge Hillsborough T-skjorter på Andy’s Pub i Oslo.