- Scoringen gjorde godt for selvtilliten

Dirk Kuyt innrømmer overfor Liverpool Daily Post at han har slitt med sviktende selvtillit etter Blackburn-kampen. I så måte gjorde scoringen mot Newcastle underverker.

Dirk Kuyt gjorde sitt første spillemål i ligaen denne sesongen mot Newcastle på lørdag, og nederlenderen forteller til Liverpool Daily Post at det bidro til å slette noen av de vonde minnene han hadde fra Blackburn-kampen, hvor han misbrukte en rekke sjanser.

Kuyt scoret med kneet fra kloss hold etter at Sami Hyypiä hadde flikket videre en Gerrard-corner. Dette var hans tredje ligascoring i år, etter at han satte to straffespark i nettet mot Everton på Goodison Park for noen uker siden. Spissen har også gjort tre mål i Champions League, og står dermed bokført med seks scoringer totalt. Bare Fernando Torres (8) og Steven Gerrard (7) har gjort flere mål for Liverpool denne sesongen.

Etter sjansesløseriet mot Blackburn ble Kuyt plassert på benken mot Besiktas og var ikke med i troppen i det hele tatt mot Fulham. Derfor smakte det ekstra godt med revansje på lørdag, da han spilte sammen med Fernando Torres igjen for første gang siden Wigan-kampen for nesten to måneder siden.

- Det var en bevisst handling, sier han om scoringen.

- Sami Hyypiä flikket ballen videre, og det eneste jeg rakk var å prøve og styre ballen i mål med kneet. Jeg var litt heldig, men jeg prøvde virkelig på det. Det var en viktig scoring, ettersom vi økte til 2-0. Jeg har ikke gjort for mange mål i ligaen denne sesongen, og i min forrige kamp mot Blackburn misbrukte jeg tre virkelig gode sjanser, innrømmer han.

- Det var jeg ikke særlig fornøyd med, og jeg visste jeg måtte gjøre det bedre og begynne å ta bedre vare på sjansene. Jeg satset på en scoring mot Newcastle, og forhåpentligvis kan det gi meg mer selvtillit til neste kamp at jeg klarte å score.

- Vi vet at vi trenger mer enn to spisser i stallen om vi skal kjempe om fire trofeer. Det gjør det vanskeligere å spille spiss, men vi vet hvordan ting fungerer nå.

- Vi skapte utrolig mange sjanser på lørdag. Men igjen tok vi ikke bra nok vare på dem. Men 3-0 seier borte mot Newcastle er uansett et veldig bra resultat.

- Jeg er litt skuffet over at Newcastle-fansen buet mot Steven Gerrard etter Englands EM-exit, da han er en veldig viktig spiller både for Liverpool og England. Jeg kan skjønne at fansen er skuffet over at England ikke kom til EM, men man må likevel vise respekt overfor en spiller av Steven Gerrards kaliber, som også vil være viktig for England i fremtiden. Både Steven og Peter Crouch er skuffet over at England ikke nådde EM, og var langt nede på torsdag og fredag. Men de visste hvor viktig Newcastle-kampen var, og var fokuserte på den. Man fikk også se kvalitetene til Steven. Han gjorde et vidunderlig mål som ga oss 1-0.