- Selger ikke til Liverpool

På Old Trafford hevder man at det er uaktuelt å la Gabriel Heinze gå til Anfield, men har man alle kortene på sin side? Finale for Emiliano Insua i U20 VM.

Bindende avtale om Heinze?
En drakamp om Gabriel Heinze kan nærme seg slutten. Liverpool har ikke bare vist interesse for argentineren, men det har også vært gitt små hint om at man har god tro på å sikre seg spilleren. Det ble kraftig tilbakevist av Manchester United i går, først ved manager Alex Ferguson og siden også daglig leder David Gill.

- Vi har mottatt et skriftlig tilbud fra Liverpool for Heinze, og vi har avslått det fordi det er Liverpool, sier Gill. - Vi kommer ikke til å selge til Liverpool, Arsenal eller Chelsea og vi har gjort det klart for agenten til spilleren.

Gill gjorde det klart at regelen om at en spiller over 28 år kan kjøpe seg fri, ikke vil kunne benyttes i dette tilfellet.

- Du kan bare benytte paragraf 17 hos FIFA innen 15 dager etter sesongen er over, og du må gi beskjed innen 15 dager etter at ligasesongen er slutt.

Det som imidlertid gjør at denne saken fortsatt synes å leve, også med Liverpool involvert, er et brev som Manchester United har sendt til agenten til Gabriel Heinze, hvor klubben bekrefter at venstrebacken kan bli solgt for et fastsatt beløp. Dette bekrefter også delvis David Gill hos Man.Utd, som samtidig påstår at dette ikke gjelder fordi man muntlig skal ha gitt agenten beskjed om at man ikke vil selge til sine rivaler.

- Vi ga en indikasjon på hva spillerens verdi var og vi gjorde det klart overfor agenten, ikke i brevet men i et møte, at vi ikke ville tillate salg til være største rivaler i England. Alt avhenger uansett av gjeldende kontrakt, så hva betyr et brev?

Ja, hva betyr et brev hvor det synes som om United har gitt tillatelse til å la Gabriel Heinze bytte klubb for en oppgitt pris, uten å nevne at dette ikke gjelder for spesielle klubber?

I lokalavisene i Liverpool tolker man det dit hen at Liverpool dermed fortsatt har en mulighet til å sikre seg Heinze, da trolig i konkurranse med Real Madrid. Liverpool Daily Post hevder også at de helrøde ikke har kommet med noe offisielt bud på Heinze ennå, men at man innad i LFC fortsatt mener man har en god sjanse til å få tak i 29-åringen.

Det at Manchester United nå rasler med sablene kan være fordi man mener å ha alle de beste kortene på hånden, eller at man vil prøve å presse Gabriel Heinze til å gå til en utenlandsk klubb. Siste ord er neppe sagt i saken.


Insua i finale på søndag
Argentina møter Tsjekkia i finale i U20 VM på søndag kveld i Toronto. Det etter at argentinerne i natt enkelt slo Chile med 3-0. Liverpools Emiliano Insua spilte igjen hele kampen, og som en av troppens yngste spillere har han vært fast på laget gjennom hele turneringen.