- Torres vil håndtere presset

Benitez tror Torres vil takle overgangen til Premier League. Manageren tror også at Voronin vil overraske. Ny dato for Heinze-høringen. Hansen er optimist.

Ligaåpning og alles øyne er rettet mot Liverpools store sommerkjøp, £18M-mannen Fernando Torres. Manager Rafael Benitez tror imidlertid den unge spanjolen kan håndtere presset.

- Våre supportere vil være tålmodige med Fernando, uttalter Benitez til Liverpool Echo i dag. Kanskje mer i håp enn i tro.

- Det er mulig folk utenfor klubben ikke vil være like tålmodige, da de vil ønske å legge press på ham så lenge som mulig. Det viktigste er at vi vet at han har det som skal til for å oppnå suksess over lang tid, legger manageren til.

- Dersom folk snakker kun om Fernando, kan det virke til vår fordel fordi folk vil glemme hvor gode våre andre spillere er. Og Fernando kan håndtere dette. Karer som Voronin, Babel og Benayoun vil føle mindre press på grunn av dette, og kanskje vil Crouch, Kuyt og Voronin også få mer rom når forsvarerne konsentrerer seg om Torres.

- Jeg vet at Fernando er litt nervøs foran ligaåpningen, da han er spent på sin første ordentlige kamp for Liverpool. Han ser spesielt frem til å spille på Anfield for første gang neste helg, etter å ha hørt så mye om fansen og atmosfæren.

- I fotball vil det alltid være press på deg, og dette vet Fernando. Han var et ikon i Atletico Madrid, så dette er noe han er vant med. Det er mange mennesker og gode spillere i denne klubben som vil hjelpe ham. Han vil trenge tid, slik alle nye spillere i engelsk fotball trenger.

- Han vil også få ekstra oppmerksomhet fra forsvarsspillere, men dette kan han også håndtere. Han er en sterk gutt. Han har snakket mye om sin første kamp, og vi vet han er klar.

Rafa tror Voronin vil overraske mange
Ellers tror Liverpool-manageren at Andriy Voronin kan overraske mange denne sesongen, etter at ukraineren har imponert i sommerkampene.

- Voronin har funnet seg godt til rette. Noen ganger er ikke forventingene så store til en spiller du har hentet inn, men Voronin har mye erfaring. Det er mindre press på ham, for alle snakker om Torres. Dette kan være til hjelp for ham.

Dato for Heinze-høringen
Liverpool Echo skriver at høringen som vil avgjøre Gabriel Heinzez skjebne ikke vil finne sted kommende mandag, som enkelte kilder har påstått tidligere. Den blir derimot neste mandag igjen, 20.august. Altså dagen etter Liverpools kamp mot Chelsea på Anfield.

Echo melder at Heinze nå skal ha takket nei til et nytt kontraktsforslag hos Manchester United. Old Trafford-klubben har også prøvd å invitere andre klubber til å kjøpe argentineren, men kun Liverpool har lagt inn et konkret bud. Venstrebacken har standhaftig stått på sitt etter at han returnerte til Manchester på mandag. Han ønsker å spille for Liverpool.

Dersom Premier League-panelet gir Heinze medhold, vil han kunne gjennomføre overgangen til Liverpool. Men United kan imidlertid appellere en slik avgjørelse, og dermed utsette overgangen ytterligere. Det er likevel ventet at en slik appelsak vil bli avgjort før transfervinduet stenger 31.august.

Hansen er optimist
Liverpool-legenden Alan Hansen har tro på at dette kan være Liverpools sesong. Men han understreker at de da må plukke jevnt med poeng i de første kampene.

- Det som er viktig er at Liverpool får en god start. Et par gode kamper og gode resultater mot Villa og Chelsea vil få selvtilliten på plass. Det vil de da kunne ta med seg inn i Sunderland-kampen, som er et sted du ikke ønsker å spille tidlig i sesongen, sier skotten til LFC Magazine.

- Man må unngå situasjonen fra i fjor, der man tapte fem av de seks første bortekampene. Det førte til at man i praksis var hektet av. Det vi ønsker er å fortsatt ha muligheten rundt juletider og når vi skriver mars.

- Det vil være kjempeflott om Liverpool vant, men først og fremst må de gi seg selv sjansen ved å henge med utover vinteren.

Hansen mener nå at Benitez har en formidabel tropp til sin disiposisjon.

- Vi har sagt lenge nå at Liverpool har måttet stole for mye på at Steven Gerrard ordner opp. Manageren har sagt at vi trenger å variere taktikken, og det er hva han prøver å legge til rette for nå. Karer som Ryan Babel og Yossi Benayoun vil sørge for ekstra bredde i spillet, og muligheter til variasjon.

- Dersom et lag kun prøver å trenge gjennom i midten, er det enkelt å forsvare seg mot. Kan du variere dette med vingspill og både lange og korte baller, blir det verre. Jeg er ikke i tvil om at dette er den sterkeste troppen under Benitez. Sammenlignet med den troppen som reiste til Istanbul, er det som natt og dag. Dette er et mye bedre lag, avslutter Hansen.

Sunderland-billettene utsolgt
Billettkontoret på Anfield melder at de billettene Liverpool fikk tildelt til bortekampen mot Sunderland 25.august nå er utsolgt.