- Utlendingene ødelegger ikke for landslaget

Jamie Carragher tror ikke at begrensninger på antall utlendinger i engelsk fotball vil bidra til å styrke det engelske landslaget. Han tror også at det vil ta tid å innføre en eventuell utlendingskvote.

Jamie Carragher deler ikke lagkamerat Steven Gerrards syn når det gjelder utlenlandske spillere i Premier League. Scouseren sier til Liverpool Daily Post at han ikke har noe tro på at alle de utenlandske spillerne i engelsk ligafotball bidrar til å svekke det engelske landslaget. Carragher er, som Gerrard, likevel ikke fremmed for tanken om en utlendingskvote i fotballen. Stopperen føler imidlertid at utenlandske toppspillere bidrar til å hjelpe unge engelske spillere i utviklingen, og hevder at de beste engelske spillerne vil nå toppen uansett dersom de er gode nok.

- En utlendingskvote er nok noe som først vil komme om noen år, da det vil ta tid for klubbene å sluse ut utlendingene. Kvaliteten på utlendingene som kommer til Premier League er ikke noe problem etter min mening. Da er det vel heller antallet utlendinger som skaper problemer.

- Ingen ønsker vel at de beste utlendingene skal forsvinne fra Premier League. Spillere som kommer opp gjennom akademiene og reservelagssystemet kan lære utrolig mye av disse spillerne. Og jeg tror ikke at importen av utlendinger har noe å si for landslaget, da jeg er av den oppfatning at de tjue beste engelske spillerne uansett vil spille på toppnivå. Derfor har jeg liten tro på at en utlendingskvote vil føre til at landslaget blir noe bedre.

- Problemet ligger vel heller på klubbnivå, og at unggutter ikke får sjansen på førstelaget fordi det er så mange utlendinger som kommer inn. Det kan være problemer for unge spillere å få bevist at de duger. Men de aller beste vil uansett klare det.