- Vi bør bli mer effektive nå

Rafa vil nå lettere kunne praktisere sin fotballfilosofi. Babel, den nye Henry? Godt omen med israeler i stallen? Reservene beseiret Chester.

Rafael Benítez mener at han nå har en tropp som passer mer til hvordan han vil like at Liverpool skal spille. De røde har faktisk ikke scoret mer enn 57 mål i Premier League på en sesong under Rafa. Med kjøpene av Fernando Torres, Andriy Voronin, Ryan Babel og Yossi Benayoun håper manageren at flere av sjansene omsettes til scoringer.
- Jeg føler at vi er på rett vei. Ser man på troppen nå sammelignet med den for tre år siden, så er spillerstallen mye bedre. Vi er virkelig fornøyd med troppen. Jeg føler at den er nok balansert. Man ønsker alltid å ha to spillere i hver posisjon. Vi er nå virkelig snart i en slik situasjon.

- Vi har vært raske på overgangsmarkedet. Forhåpentligvis kan vi nå også være raske ute på banen, sier Benítez til Daily Express.

- Jeg håper vi denne sesongen kan spille mer som det laget jeg ønsker vi skal være. Defensivt har laget vært bra, og vi ønsker å angripe. Vi hadde flere innlegg og avslutninger enn noen andre, men vi må forbedre presisjonen. Forhåpentligvis med disse spillerne, så vil innleggene og avslutningene bli bedre.

- Hvis man har en spiller som kan score 20 mål, så er det bra. Men hva gjør du hvis han blir skadet? Og hvis de andre lagene vet at han er den eneste som kan score, vil det bli lettere for dem å forsvare seg mot laget ditt.

- Jeg foretrekker å ha fire eller fem spillere som kommer seg inn i sekstenmeteren - kantspillere, spisser og hengende spisser. Da vil det bli lettere for oss i angrep, og det vil bli vanskeligere for motstandere å vite hvilke spillere de skal markere.

Ryan Babel er hentet fra Ajax for å spille ute på kanten. Spilleren er imidlertid ikke en utpreget vingspiller.
- Hvis man analyserer markedet, så finnes det ikke for mange kantspillere. Man må enten kjøpe en ving, som kanskje ikke er god nok, eller noen som kan spille i den posisjonen.

- Babel har spilt venstreving for Ajax, og Benayoun har spilt på høyre. Begge spillerne vet at de kan spille der. De kan også spille som hengende spisser.

Babel sammenlignes med Henry
Ryan Babel synes det er smigrende å bli sammenlignet med Thierry Henry.
- Det er flott at noen sammenligner meg med Henry. Jeg vil arbeide hardt for å komme opp på hans nivå, eller kanskje enda bedre enn det i løpet av et par år. Henry var en stor helt for meg. Hvis man ser på hans karriere, begynte han på vingen, før han ble spiss. Kanskje vil det bli det samme for meg i fremtiden.

- Forhåpentligvis kan jeg gjøre supporterne fornøyd. Jeg er hurtig, liker å drible og spille fin fotball. Jeg liker å score mål også. Som spisser likte jeg Patrick Kluivert da jeg var yngre, og nå liker jeg Ruud van Nistelrooy.

- Jeg håper også å lære mye fra Dirk Kuyt. Hvis man har en spiller fra hjemlandet sitt her, så vil det hjelpe en med å tilpasse seg. Jeg har foreløpig ikke hatt sjansen til å prate mye med ham, men vi vil snakke mye sammen på treningsleiren.

Godt omen med israeler i stallen?
Forrige gang Liverpool hadde en israeler i stallen, så vant de ligamesterskapet. Yossi Benayoun håper at han kan gjenta bedriften fra 1990, da Ronnie Rosenthal var med å hente hjem ligatrofeet. Rosenthal kom på lån fra Standard Liege, og gjorde umiddelbar suksess. I debutkampen scoret han hat-trick mot Charlton. Han bidro med mange scoringer i sesonginnspurten. Rosenthal fikk tre sesonger på Anfield. Da han returnerte med Tottenham i 1995, fikk han en god mottagelse fra The Kop.

- Ja, selvsagt husker jeg Ronnie Rosenthal. Jeg husker også Avi Cohen før det. Det var siste gangen Liverpool vant ligaen, da Rosenthal kanskje scoret åtte mål i de siste kampene. Forhåpentligvis blir jeg den neste israeler til å vinne et trofé med liverpool. Det ville vært en ære, sier Benayoun til Liverpool Echo.

Reservene beseiret Chester
Besian Idrizaj, Krisztian Nemeth og Dani Pacheco nettet for Liverpools reservelag da Chester ble beseiret 3-1 i en treningskamp på Akademiet i går, melder The Liverpool Way. Liverpool stilte blant annet med nyinnkjøpte Sebastian Leto, Nicolay Mihaylov og Andras Simon i startoppstillingen, mens Pacheco og Nemeth ble byttet inn i 2.omgang. Også Anthony Le Tallec fikk spilletid.

Chester, med Jimmy Ryan på prøve fra Liverpool, tok ledelsen i 1.omgang, men forrige helgs hat-trickhelt Idrizaj utlignet. Østerrikeren hadde misbrukt et straffespark tidligere i omgangen. Nemeth brakte de røde foran i målprotokollen etter pause, før en livlig Pacheco fastsatte sluttresultatet til 3-1.

Jay Spearing, Craig Lindfield og Ray Putterill var ikke med i troppen, da de er inkludert i førstelagstroppen til dagens kamp mot Crewe.

Startoppstilling v Chester: Mihaylov; Darby, Hobbs, Huth, Threlfall; Flynn, Idrizaj, Le Tallec, Leto; Simon, Brouwer.