- Vi er klar for Stamford Bridge

Dårlig statistikk på ”brua” hindrer ikke Xabi Alonso å være optimistisk foran morgendagens gigantmøte. Djibril Cissé kunne tenkt å kjøpe seg selv. Talent fra Søgne følges opp av Liverpool.

Ingen scoringer i London
Siden Rafael Benitez kom til Liverpool har de røde tapt tre ligakamper på Stamford Bridge, og spilt to ganger 0-0 i Champions League i sentrale London.  0-4 på fem kamper hindrer imidlertid ikke Xabi Alonso å tenke positivt foran nok en semifinale i Mesterligaen mot de rike fra beste vestkant.

- La oss håpe at historien gjentar seg selv og vi kan slå Chelsea i nok en semifinale, sier Xabi.  Alonso måtte som kjent også stå over returen i 2005 etter et feilaktig gult kort da Eidur Gudjohnson filmet seg til et frispark på overtid i den første kampen.

- Det er vår intensjon og vi tror vi er i stand til å gjøre det over to kamper.  Chelsea er en vanskelig motstander, men det å møte dem gir oss en spesiell form for motivasjon.

- Prioritet nummer en er nå å vinne Champions League.  Vi ønsker å vinne minst en turnering hver sesong og dette er vår siste sjanse i år.  Noen mener at vi er under ekstra press etter at de nye eierne kom inn, men det er noe vi kan leve med.

- Jeg mener at vårt nåværende lag er bedre enn det vi hadde i 2005.  Vi har flere muligheter til å forandre på laget, og i tillegg har manageren og flere av spillerne fått tid til å etablere seg enda bedre.  Vi har utviklet oss, men det er ikke dermed sagt at vi vil bli mestere igjen.

- Chelsea har et annet lag enn i 2005, men ryggraden i mannskapet er fortsatt den samme.  José Mourinho sier det er lettere for oss siden vi bare har Champions League å konsentrere oss om, men jeg er ikke enig.

- Det er sant at vi har slått dem noen ganger i det siste, men jeg vet ikke om vi vet helt hvordan vi skal kontrollere dem.  Det vi må gjøre er å forbedre hva vi tidligere har vist på Stamford Bridge.  Det er ingenting med atmosfæren der som skulle tilsi at vi blir skremt og jeg vet ikke hvorfor vi ikke har fått gode resultater der tidligere.

- Vi kommer ikke til å være defensive på Stamford Bridge.  Det er viktig at vi scorer i bortkampen.  Et mål eller to i London vil gi oss den moralen og den selvtilliten som vi behøver.


Djibil synes han er billig
De siste signalene fra Frankrike er at Marseille ikke kommer til å benytte seg av muligheten til å kjøpe Djibril Cissé når hans låneperiode er over.  Den fargerike forteller at Marseille kan kjøpe ham for 12 millioner euro, eller om lag åtte millioner pund, og at han selv ville ha gjort det(!)

- Jeg er fra dette området og ville vært fornøyd om jeg kunne bli her i Marseille.  Det er en klausul som kan benyttes, eller man kan la være.  Det er noe som ennå ikke er blitt diskutert.

- Det er mange penger, og det er en risiko.  Jeg vet imidlertid med meg selv at jeg ville ha kjøpt Djibril Cissé for 12 millioner euro.


Kevin André Ruden
Oppkalt etter Kevin Keegan fikk Kevin André Ruden i påsken muligheten til en ukes treningsopphold på akademiet i Liverpool.  Det var 26 spillere i alderen 13-15 år som var blitt invitert av LFC til å kunne vise seg fram.  Kevin skal ha vært en av dem som gjorde det best, og det bekreftes at han vil bli fulgt videre opp av de helrøde fra Merseyside.

- Jeg synes det var gøy å trene der.  Ingen var dårlige, alle var veldig gode, så det var vanskelig å skille seg ut, sier unggutten fra Søgne til Fædrelandsvennen.

Talentspeider Frank Sharps bekrefter også at 13-åringen gjorde det godt på Merseyside.

- Kevin gjorde det veldig bra.  Han har mye fart, god ballkontroll og kan spille i mange posisjoner.  Dessuten var han en av dem som sørget for at de andre trivdes, og slikt blir lagt merke til i Liverpool.

- Jeg har fått beskjed om å holde et øye med Kevin framover.

- Vi kan ikke hente spillere til England før de er 16 år, så vi følger mange, mange unge spillere.