- Vi er klare for Nou Camp

- Vi er klare for kampen på Nou Camp, både fysisk og psykisk. Det sier Rafael Benitez i dag. Liverpool er ubeseiret i Barcelona, en statistikk manageren gjerne vil opprettholde.

Liverpoolfc.tv bringer i dag et intervju med Rafael Benitez, der manageren ser frem mot storoppgjøret mot Barcelona i Spania.

- Nou Camp er et vanskelig stadion å spille på, men vi må ha tro på oss selv. Vi vet det blir en tøff jobb, fordi Barcelona er et vanskelig lag å spille mot. Vi kjenner godt til dem, og jeg har tro på at vi kan gjøre en god jobb der nede, sier Benitez.

Rafa tror ikke hans spillere har hatt denne kampen i tankene helt siden trekningen. Han mener de har klart å fokusere på de andre kampene, selv med denne gulroten hengende foran nesa.

- Jeg har sett noen av Barcelonas kamper på TV siden trekningen, men jeg har fokusert på vår form i ligaen. Jeg har sagt klart fra til mine spillere om at de ikke skulle tenke på Barcelona, men fokusere på ligaen. Nå kan vi begynne å tenke på Barcelona.

Rafa sier ellers at denne kampen ikke betyr noe spesielt for ham, selv om rivalen Real Madrid er hans klubb.

- Rivaliseringen mellom Real Madrid, Barcelona og Valencia er ganske sterk, men jeg tenker kun på å vinne mot en toppklubb. Det handler ikke om at det er Barcelona. Jeg ville ha følt og gjort det samme om vi skulle møte Valencia og Real Madrid også.

Liverpool har mange supportere i Spania, og Rafa tror at både Real Madrid- og Valencia-fansen vil være på de rødes side i denne kampen. Manageren har ikke helt oversikten over sin egen statistikk mot Barcelona, men husker et par seire med Valencia på Nou Camp.

- Alle i Spania, inkludert pressen, ser frem til denne kampen med stor spenning. Den har vært tema sammenhengende i to måneder nå.

- Da trekningen ble gjort var det mange som sa at Barcelona er det beste laget i verden, men jeg føler at vi har blitt mye bedre de to siste månedene, mens Barca fortsatt sliter med de samme problemene. Eto’o er ikke i kampform ennå, og det er heller ikke Messi. Dessuten har de slitt med å få uttelling på sjansene. Når det er sagt, så er de åpenbart et veldig sterkt lag med gode spillere.

Benitez tror ellers at Liverpool kan dra nytte av at de går til kampen som underdogs.

- Ettersom alle regner Barcelona som favoritter, vil vi ikke ha så mye press på oss. Det kan bli viktig. Det er også bra at vi spiller hjemme i den siste kampen. Klarer vi å score på Nou Camp hadde det vært flott.

Liverpool har som kjent spilt tre ganger på Nou Camp, og har aldri tapt der.

- En statistikk jeg gjerne ser er inntakt også etter denne kampen, avslutter Rafa.