- Vi gir aldri opp

Xabi Alonso mener at Liverpools vilje til å aldri gi opp lå bak deres sene seiersmål mot Derby County.

- Liverpool gir aldri opp
Xabi Alonso, som var en av Liverpools absolutt beste mot Derby, mener at lagets evne til aldri å gi opp var oppskriften til sent seiersmål og tre viktige poeng med hjem til Liverpool onsdag.

Etter å ha tatt ledelsen i første omgang, ble Liverpool presset tilbake av tabelljumbo Derby og så lenge ut til å miste to av de tre poengene de trengte så sårt i sin kamp for å holde følge med Arsenal, Manchester United, Chelsea og Manchester City. Men Steven Gerrard dukket opp som troll av eske i det 90. minutt og reddet de tre poengene.

Til tross for skuffelse for Liverpools spill i andre omgang, var Alonso fornøyd med lagets fightervilje og at spillerne ikke ville godta et uavgjort resultat som ville gjort at titteldrømmen ville ha hengt i en tynn tråd.

- Vi ga aldri opp håpet. Om det var Steven eller andre som ville avgjøre dette, så visste vi at dette kunne vi klare. Vi angrep og angrep til det siste, og fikk betalt i form av det målet vi var ute etter, sier Xabi.

- Vi hadde hatt sjanser før Stevens mål også, og mistet aldri troen på at dette kunne gå. Det var en stor prestasjon av Steven, og det var utrolig viktig for laget. Nå må vi bare se framover mot neste kamp, sier Alonso.

Baskeren hadde problemer med å forklare hvorfor Liverpool måtte gjøre det så spennende, og det "Jekyll and Hyde"-spillet etter å ha dominert første omgang så spilte de en heller svak andre omgang og lot Derby komme inn i kampen og utlikne.

Xabi tror at hovedårsaken ligger i at Liverpool ikke lykkes med å holde i ballen så mye som de ville.

- I perioder var første omgang veldig god for vår del. Vi spilte den fotballen som vi prøver å spille. Men vi burde scoret flere mål og avgjort kampen mye tidligere enn vi gjorde. I andre omgang strevde vi litt. Vi skulle ha holdt tak i ballen mer enn vi gjorde og vi gjorde en heller dårlig jobb da vi slapp inn målet, for å si det sånn, sier Alonso.

Xabi var en av de beste spillerne til de røde mot Derby, og har hatt stor framgang etter sitt lange avbrekk med metatarsal-skaden sin.

- Det har vært en frustrerende høst for meg. Jeg liker ikke å sitte der direktørene sitter. Jeg vil spille. Nå er jeg glad for å være involvert og ser fram mot de neste kampene.