- Vi har et luksusproblem

Rafael Benitez: - Vi har for mange gode spillere. Fornøyd med responsen fra lørdagens utelatte. Uheldige Harry Kewell med ny skade, trolig ute i ti dager.

Rafael Benitez snakker i dag til Chris Bascombe i Liverpool Echo om sin tilfredshet med spillerstallen. Han mener nå å ha et luksusproblem i for mange gode spillere, noe som gjør det stadig vanskeligere å ta ut lag til kampene. Han berømmer likevel spillerne som ble utelatt fra troppen til Villa-kampen.

- Vi kan føle at lagånden er virkelig god, og det eneste problemet vi har er at vi nå har for mange spillere, noe som er en situasjon vi ønsket å ha. Jeg må undersøke hvordan spillerne er før jeg bestemmer meg for morgendagen, men nå har vi den kvaliteten vi trenger.

- Det er aldri lett å bestemme hvilke spillere som bør byttes. Men det er bra for klubben og meg, fordi jeg kan se spillerne jobbe hardt på trening, som for å si: Glem meg ikke, jeg er her. Hver uke kan det være små detaljer som bestemmer hvem som starter neste kamp. Kanskje viser en spiller sin kvalitet på trening eller i en treningskamp. Dette er konkurransen om plassene vi har ønsket oss.

- I går snakket jeg med en spiller om situasjonen, og jeg var virkelig fornøyd med responsen. Han sa han ville være klar når han ble kalt på og aksepterte situasjonen som en profesjonell. Det er mentaliteten vi trenger.

- Jeg sier til alle spillerne: Vær klare, for det vil være bruk for alle.

Hva gjelder den positive sesongstarten, er Benitez en forsiktig herre.

- Vi har bare spilt én kamp. Jeg er glad og fornøyd for klubben og supporterne, men hvis vi hadde tapt ville jeg ha sagt at det er ikke over ennå, og heller ikke seier gjør at vi har oppnådd noe ennå.

- Det var nær en perfekt start, men vi kunne ha gjort en bedre kamp enn det vi gjorde. Det vil ha en fin påvirkning på vår mentalitet og selvtillit.

Harry Kewell ute i ti dager
Harry Kewell skal før helgen ha pådratt seg en avrivning i låret, og skal være ute i et par uker. Denne nye skaden skal være grunnen til at Kewell ikke var involvert i lørdagens kamp mot Aston Villa. Rafa tillegger ikke den nye skuffelsen for stor vekt.

- Det er ikke en alvorlig skade.

Man håper Kewell kan være tilbake til bortekampen mot Sunderland 25. august.