- Vi har gode erstattere

John Arne Riise og Rafael Benitez mener at Liverpool har folk som er kapable til å erstatte den skadde duoen Steven Gerrard og Jamie Carragher i kampen mot Toulouse i kveld. Bud på Crouch?

Liverpools spillere og manager tror at de røde kan klare seg uten lagets lokale hjerte i returkampen mot Toulouse i kveld. Hjemmelaget stiller som kjent uten de skadde scouserne Steven Gerrard og Jamie Carragher, men John Arne Riise tror at han og hans lagkamerater vil heve seg i deres fravær.

- Vi vet de to er viktige spillere for oss. Vi vet ikke hvor lenge vi må klare oss uten dem, og selvsagt savner vi dem når de ikke spiller. Men det er akkurat slike situasjoner som dette Rafa har samlet en stor tropp for, og vi vet vi er i stand til å håndtere ting som dette, sier Riise til Liverpool Echo.

- Når lagets beste spillere er skadet, må de øvrige heve seg. Det er tilfellet nå, og det handler om å få den riktige responsen fra de andre spillerne. Vi beviste at vi kan klare oss uten dem mot Sunderland, da Steven ikke kunne spille og vi mistet Jamie de siste tjue minuttene.

- Det er bedre å fokusere på hvem som spiller, i stedet for å tenke på hvem som ikke gjør det. Det er ingenting man kan gjøre med saken dersom en spiller er skadet. Det er et slag i ansiktet, det vet vi, men fotballen er nå engang slik, konstaterer sunnmøringen.

Liverpool har bare ett mål å gå på fra bortekampen i Frankrike, og de har tapt hjemmekamper i Champions League-kvalifiseringen tidligere år. Riise tar således ingenting for gitt foran kveldens kamp.

- Vi må være forsiktige, da dette er en stor kamp for Toulouse. Vi kommer ikke til å ta det med ro. Selv om vi leder 1-0, er ikke dette avgjort. Scorer de først, vil alt bli forandret.

- Alle vet hvor mye det betyr å komme med i gruppespillet i Champions League, så jeg forventer at Toulouse kommer hit og virkelig prøver. Forhåpentligvis klarer vi å avgjøre dette tidlig i kampen.

Sami Hyypiä vil være Liverpools kaptein i kveld, i Gerrard og Carraghers skadefravær. Liverpool Echo bekrefter også at Peter Crouch vil starte på topp.

- Dette er en farlig kamp, sier manager Rafael Benitez.

- Det er bra å lede 1-0, men folk kan bli forledet til å tro at dette blir enkelt. Det blir det ikke. Spillerne må være på tå hev.

Benitez trøster seg imidlertid med at han har gode folk som kommer inn for den skadede duoen.

- Vi har karer som Xabi Alonso, Javier Mascherano og Sami Hyypiä, spillere med erfaring og karakterstyrke. Vi har også en Dirk Kuyt som vil løpe som Forrest Gump i 120 minutter om nødvendig. Sami har rutinen, mens Agger er en ung spiller med karakterstyrke. Vi har spillere til å dekke opp for Carra og Stevie nå.

- Toulouse vil være godt organiserte, og vil prøve å kontre oss i senk i kveld. Det er hva de er gode på. Det er en spillestil de kjenner, og som de vil bruke, fordi de har farten og evner å gjøre det. De vil nok ikke ta for store risker til å begynne med, men det kan endre seg utover i kampen, da de må score.

Om sammenstøtet med Reina, der Carragher brakk et ribbein under kampen mot Sunderland på lørdag, har manageren følgende å si:

- Jeg ble ikke overrasket over Carraghers karakterstyrke og pågangsmot etter at han pådro seg skaden. Jeg har sett ham på trening nesten hver dag de siste tre årene, og vet hva han står for. Han spiller med hjertet utenpå drakta, og det er hva du ønsker av en spiller. Jeg trodde først at det gikk fint, og prøvde å ta ut Ryan Babel og sette inn John Arne Riise, men Carra var desperat etter å bli byttet ut. Når vi omsider forstod dette, og prøvde å bytte, ble vi nektet det av dommeren fordi han trodde vi prøvde å hale ut tiden. Carra var litt oppbrakt da han kom av banen, fordi han trodde vi ville ta ut Babel før ham.

Pompey byr på Crouch?
Tabloidavisen Mirror hevder i dag at Harry Redknapp og Portsmouth står klare til å by £9M for å hente Peter Crouch til Fratton Park, men skriver at Liverpool ikke skal være interesserte i å selge. I alle fall ikke til en pris under £12M. Det var som kjent Redknapp som solgte Crouch til Liverpool for £7M for to år siden, mens han var manager i Southampton.

Benitez skal i denne forbindelse ha vært ute og forsikret Crouch om at han vil få spille mange kamper i Liverpool også denne sesongen.

- Min tanke er å benytte alle spillerne jeg har, dersom de trener bra, og det gjør Crouch. Alle mine spisser har ulike egenskaper, og det må du ha om du ønsker å kjempe om alle trofeer. Alle spissene vil få spille mange kamper grunnet skader og rullering på laget, trolig 35-40 kamper hver. Vi har bare spilt tre ligakamper, så det er ingen grunn for noen spiller til å bekymre seg for situasjonen ennå. Spillerne må være klare når de trengs.