- Vi kan score flere mål

Rafa forklarer nærmere hva som gjør at Liverpool denne sesongen har en bedre sjanse til å endelig kunne vinne ligatittelen igjen, og mener at man er i bedre form enn på samme tidspunkt i fjor.

- Jeg leste et sted hvor en journalist mente vi nå måtte vinne ligaen siden vi hadde brukt så mye penger, sier Rafael Benitez i et intervju med Liverpool Echo. - På den samme siden ble det sagt at Manchester United hadde brukt mer penger enn noen andre og at de fortsatt var favoritter foran Chelsea. Det at vi har brukt mer penger gjør oss ikke nødvendigvis til favoritter.

- Det vi nå realistisk vet er at vi har et lag som kan score flere mål, spille god fotball og vinne flere kamper. Du kan se på den kvaliteten som United har i troppen, og Chelsea har bygget et lag over fem eller seks år hvor de har lagt ut hundrevis med millioner av pund. De har ikke lenger behov for å bruke like mye hver sommer.

- Hva vi har oppnådd i sommer er at vi nå ikke behøver å kjøpe så mange spillere hvert år. Vi har hentet inn unge spillere med kvalitet, og som vil gjøre oss bedre. Vi vil ytterligere forbedre troppen hver sommer, men for øyeblikket er vi fornøyd med hva vi har og tror at vi kan vinne et trofé selv om vi erkjenner at det kan også andre være i stand til.

- Vi har et godt lag, men det er alltid hardt i ligaen. De nye spillerne har etablert seg raskt, men det virkelig svaret får en først når de spiller kamper.

- Topplagene vil prøve å vinne alle turneringene de er med i, og det er en klar prioritering. Først kommer Premier League, siden Champions League, og deretter FA-Cupen og Ligacupen. Slik er det for alle de store, selv om man i løpet av sesongen kan vurdere mulighetene annerledes. Pr. i dag er det imidlertid klart at ligaen kommer først for enhver klubb.

- I forhold til forrige sesong vil jeg si at den viktigste forskjellen er at vi har en bedre tropp. Hvis du spør meg om hvem som vil spille i angrepet vil jeg svare at det kan bli hvem som helst av Crouch, Torres, Voronin eller Kuyt, siden de alle er gode.

- Det vil være det samme på midtbanen med Gerrard, Alonso, Sissoko, Mascherano og Leiva. Alle de ulike mulighetene dette gir er gode og vi kan bruke mange forskjellige spillere og likevel ha et godt lag.

- Du kan se at vi har mer fart og kvalitet. Spesielt på bortebane vil det gi oss flere alternativer.

- Siden jeg kom hit har vi gjort en del ting som er bra, og vi har også gjort noen feil. For hver sesong har vi blitt litt bedre og nå har vi flere av de spillerne som vi ønsket oss. Om det er nok? Det vil bare kampene gi svar på.

- Jeg vet at laget er skarpere nå enn det var på samme tidspunkt i fjor. Nå ønsker vi en god start, som kan løfte oss videre, avslutter Benitez.