- Vi må score flere mål på bortebane

Rafael Benitez anerkjenner behovet for gå mer offensivt til verks, og spesielt så på bortebane. Kevin Keegan og Jan Mølby med jubileum.

Statistikkene på bortebane forrige sesong er dyster lesning. I løpet av de nitten bortekampene vant man bare seks og scoret fattige atten mål. Konkurrenter Chelsea og Manchester United vant henholdsvis tolv og tretten oppgjør på bortebane, mens hele tolv lag scoret flere enn Liverpools atten. Rafael Benitez valg av to spisser, Pennant på høyre flanke og Gerrard i midten bar bud om en mer offensiv innstilling i serieåpningen mot Aston Villa. Sjefen vedgår dessuten at han må gjøre tiltak for å bedre statistikken fra forrige sesong.

- Vi behøver å score flere mål på bortebane. På den måten vil vi vinne flere kamper. Normalt skaper vi flust av sjanser, men vi trenger å omsette sjansene i scoringer. Det er grunnen til at vi trenger en annen innstilling.

- Om den siste pasningen er bedre til angriperen vil det gjøre saken lettere, sier Rafa og etterlyser større presisjon i angrepet.

Seieren mot Aston Villa betyr at Liverpool denne sesongen vant sin første bortekamp nesten fire måneder tidligere enn hva som var tilfelle forrige sesong. Da måtte man vente til desember før man kunne reise hjem med tre poeng, etter 0-4 mot Wigan.

Riise setter også pris på de tre poengene, og tror nå på en spennende sesong.

- Vi viste karakter da vi kom tilbake fra 1-1 med seks minutter igjen å spille. Dette gjør Chelsea-kampen enda viktigere, nå må vi bare fortsette å plukke poeng.

Keegan og Mølby med jubileum?
Det er i dag 36 år siden Kevin Keegan nettet på sin debut for Liverpool FC. Kampen ble vunnet 3-1 over Nottingham Forest på Anfield. De andre målene ble scoret av Emlyn Hughes og Tommy Smith (straffespark).

Jan Mølby kom på sin side på prøvespill til klubben for 23 år siden, før han åtte dager senere signerte for den nette sum av £225,000. Den glade dansken scoret 61 ganger på 292 kamper, inkludert ekspedering av 40 av 42 straffespark. Han vant for øvrig tre ligatitler og to FA-cuper.